avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1546 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PF - TVA in urma revanzarii unui apartament
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PF - TVA in urma revanzarii unui apartament

Am cumparat anul asta in luna iunie un apartament pe care din anumite motive doresc sa-l revand. Trebuie sa platesc TVA intrucat nu l-am folosit in scop personal? Adica nu l-am folosit deloc deoarece trebuie sa intre in renovare generala ca sa poata fi locuibil si nu am posibilitati sa-l renovez drept urmare m-am hotarit sa-l vand.

Astept raspuns, multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Popescu , Avocat 20:07, 10 August 2012
Buna seara

pentru vanzarea imobilelor intre persoane fizice nu se percepe TVA, decat in cazul imobilelor noi. Aceasta este regula, insa societatile platitoare de TVA care fac astfel de tranzactii, opteaza pentru achizitionarea acestor bunuuri incluzand in pretul contractullui si contravaloarea TVA in vederea reglarii TVA colectata.
In consecinta, daca sunteti persoana fizica si vindeti tot catre o persoana fizica nu sunteti obligat sa includeti TVA in pretul vanzarii, puteti opta insa sa vindeti si cu TVA, ramanand la alegerea dumenavoastra, insa pentru acest aspect exista o procedura prealabila de urmat in fata ANAF-DGFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum verific daca a platit tva sau nu? dasorin2000 dasorin2000 Am cumparat un apartament in anul 2008 fiind persoana fizica de la proprietar tot persoana fizica (cel care a construit apartamentul) si a cerut TVA (deoarece ... (vezi toată discuția)
Vinzare aparatament cu sau fara tva? evanca evanca in anul 2008,am cumparat un apartament pe firma la val de 400.000 cu tva de 19%.pe care l-am inchiriat si am incasat chiria cu tva;nu am facut modernizari. In ... (vezi toată discuția)
Facturare lemn de foc mariocos mariocos buna ziua, va rog daca este posibil sa-mi dati un raspuns mai detaliat . sunt o intreprindere individuala si am posibilitatea sa fac export de lemn de foc ... (vezi toată discuția)