avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anularea deciziei de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anularea deciziei de concediere

In octombrie 2010 s a desfiintat locul de munca(de fapt o sectie din cadrul unui spital clinic de urgenta).La vremea respectiva conducerea ne a trimis cate o adresa fiecarui angajat in care ni se cerea sa ne dam demisia si sa cerem angajarea la firma privata care a concesionat serviciile sectiei desfiintate.Aproape intreg personalul au refuzat sa faca acest lucru si ca urmare ne au desfacut contractul de munca cu art 65 si ne au dat un salariu compensatoriu.Am primit preaviz si la terminarea preavizului am incetat munca. O parte din personal s a angajat la firma privata ,o parte a intrat in somaj iar o parte au gasit in alta parte....dar aproape toti am actionat in judecata spitalul am inceput cu tribunalul unde dupa cateva sedinte s a admis exceptia de nelegalitate.
Am fost apoi la curtea de apel care : Respinge recursul ca nefondat. Obligă recurenta către intimaţi la 850 lei cheltuieli de judecată.;
Ne am intors la tribunal care da urmatoarea decizie- Obligă pârâtul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă .... să reintegreze pe fiecare reclamant în funcţia deţinută anterior concedierii , cu plata unor despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat acesta, pentru perioada cuprinsă între momentul concedierii şi cel al reintegrării efective în postul deţinut anterior. Obligă pârâta la plata către reclamanţi a sumei de 2232 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă şi executorie. Cu recurs în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 21 iunie 2012.
Santem in august si pe site ul tribunalului nu s a inregistrat inca recursul..poate din cauza vacantei......
Intrebarile mele sant
1..Daca nu s a inregistrat inca recursul de catre spital mai poate sa faca acest lucru chiar daca au depasit cele 10 zile de la pronuntare?
2.Daca totusi spitalul face recurs ce sanse avem?
3.Daca obtinem decizia irevocabila deoarece cea definitiva si executorie este deja,ce urmeaza?
4.Ajungem la executare?Sa presupunem ca obtinem tot din hotarire ,ce fac colegele care au fost in somaj trebuie sa il restituie?dar cele care in aceasta perioada au gasit un loc de munca?
Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2012
tecu63, utilizator
Cel mai recent răspuns: tecu63 , utilizator 20:09, 20 Aprilie 2013
Nu am primit nici un raspuns la intrebarile mele dar voi scrie in continuare ce a urmat
-a fost scrisa motivarea dupa vacanta ....
-spitalul a facut recurs
-recursul a fost respins si am obtinut si decizia irevocabila pe linga cea definitiva si executorie
-spitalul a facut recurs din nou dar a fost respins ca nefondat
-am primit si hirtiile de la tribunal
-s a incercat o intelegere amiabila cu spitalul pentru plata despagubirilor dar au refuzat pe motiv ca nu au bani si am primit si un repros,,ce le am facut noi lor!'' dar totusi in aceeasi zi eram rugati sa mergem sa ne facem reangajarea(de fapt reintegrarea)
-nu ne am dus deoarece noi vorbisem cu executorul pe care l am angajat sa ne ajute
-am primit prin posta fiecare o scrisoare cu o decizie de reintegrare incepind cu 1 mart ,dar cu preaviz de 20 de zile si avem voie sa lipsim 8 ore/zi sa ne cautam de lucru...preaviz ce inceta pe 29 ale lunii ,si cu calculul pe luni, a drepturilor cuvenite ,de la concediere pina la reintegrarea efectiva;in acest calcul nu era calculata si inflatia
-am facut o adresa catre spital prin care ii aducem la cunostinta ca vom apela la executorul judecatoresc..
executorul obtine :Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de creditorii ..., prin BEJ ..... Încuviinţează executarea silită împotriva debitorului SPITALUL CLINIC DE URGENŢÃ prin toate formele de executare, în conformitate cu prevederile titlului executoriu reprezentat de sentinţa civilă nr. ....21.06.2012 pronunţată de Tribunalul în dosarul nr....... În temeiul dispoziţiilor art. 371 ind. 1 alin. 3 C.proc.civ., executarea silită include şi recuperarea cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, ....
-spitalul obtine o suspendare provizorie si contesta executarea si acum urmeaza un termen la inceputul lunii mai.
-a trecut si luna de preaviz(luna martie) si la mijlocul lunii aprilie santem chemati sa ne ridicam salariul ;ne am dus de buna credinta sa ne ridicam banii de la casieria unitatii,am semnat un stat de plata si totusi nedumerite de suma primita (fiind mai mare decat salariul unei luni)am intrebat casiera ce reprez si ne a spus ca este sal lunii martie plus ceva legat de al 13 lea salariu (niste drepturi castigate de sindicat care trebuiau sa le primim esalonat,trimestrial,pe 3 ani....) ne am dus si la resurse umane sa ne explice ce reprez banii si atunci am inteles ca o parte din ei ar fi si banii ce trebuie sa ii primim.a doua zi am primit si fluturas de salariu

INTREBARI
=la ce se refera ,,Fără cale de atac'' daca totusi spitalul a cerut suspendare si ataca executarea...
=odata ce mai sant termene la judecatorie cum poate sa ne cumuleze o parte din bani cu salariul lunii martie fara sa ne anunte?
=daca am semnat statul de plata si am ridicat salariul pot fi consecinte in ceea ce priveste plata despagubirilor integral asa cum trebuia facut?
=mentionez ca in aceeasi situatie au fost inca 2 dosare(cu 3 fosti angajati) care au avut aceeasi rezolvare dar care spitalul a platit despagubirile integral! plus onorariul executorului (noi reprezentam un grup mai mare aprox 20 pers)
multumesc !
tecu63 a scris:

....
INTREBARI
=la ce se refera ,,Fără cale de atac'' daca totusi spitalul a cerut suspendare si ataca executarea...
=odata ce mai sant termene la judecatorie cum poate sa ne cumuleze o parte din bani cu salariul lunii martie fara sa ne anunte?
=daca am semnat statul de plata si am ridicat salariul pot fi consecinte in ceea ce priveste plata despagubirilor integral asa cum trebuia facut?
=mentionez ca in aceeasi situatie au fost inca 2 dosare(cu 3 fosti angajati) care au avut aceeasi rezolvare dar care spitalul a platit despagubirile integral! plus onorariul executorului (noi reprezentam un grup mai mare aprox 20 pers)
multumesc !


1. Fara cale de atac , inseamna ca hotararea este irevocabila nemaiputand fi atacata cu o cale ordinara de atac , decat prin caile extraordinare de atac.

2. Nu exista niciun text de lee care sa interzica debitorului sa puna in executare obligatia stabilita in sarcina sa de catre instanta de judecata ...nu scrie nicaieri ca trebuie sa va anunte .

3. Semnarea statului de lata reprezinta divada platii salariului sau a altor drepruri salariale.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Castig de cauza desfacere disciplinara contract de munca Krissia . Krissia . Dupa ce mi s-a desfacut ilegal contractul de munca am actionat unitatea in judecata. Azi am vazut pe siteul TMB prima solutie data in cauza, solutie ce este ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, Va rog sa-mi ma invatati cum poate fi atacata hotarare judecatoareasca irevocabila. Este un litigiu de munca.-concediere ilegala cf.art. 65.1(din ... (vezi toată discuția)
Neexecutarea hotararii judecatoresti leonora leonora Buna ziua. In urma unui litigiu de munca,am obtinut in luna oct.2011 o hotarare judecatoreasca,definitiva si executorie,prin care se dispune repunerea ... (vezi toată discuția)