avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sunt gravida
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sunt gravida

Buna ziua,

Sunt gravida si mam angajat dar angajatorul nu ma intrebat nimik.Fiind sarcina mica nu este vizibila.Cind va afla, din rautate sau alte motive ma poate da afara?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Hellenne , utilizator 12:55, 16 Ianuarie 2009
mai bine il notificati dvs, cu acte medicale anexate, tocmai pentru a evita sa fiti data afara.:D
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2009
romibaro, utilizator
Ok dar ma poate da afara sau sa ma dea in judecata pt ca nu iam spus?

multumesc
Nu va faceti griji pentru ca este ilegal sa concediezi o persoana penntru ca este gravida sau sa nu angajaezi o persoana insarcinata.

Il instiintati cu adeverinta de la medic si nu vor fi probleme.

Daca nu stiati si aflati dupa 1 luna de la angajare ca sunteti gravida, nu era acelasi lucru?
Este acelasi lucru, insa sunt gravida in 4 luni si mam reintors din c.i.c si patroana este o persoana mai dificila de aceea nu iam spus. Vreau sa lucrez pina cind se poate (luna 7-a) si apoi sa intru in concediu medical,lauzie etc. Ceea ce doresc sa stiu eu mai exact este daca nespunindui incalc vreo lege a codului muncii?


multumesc
In cazul in care nu anuntati societatea puteti fi concediata prin restructurare. Un alt dezavantaj va fi faptul ca in cazul in care veti fi solicitata sa efectuati o activitate care va duce la pierderea sarcinii angajatorul nu va fi tras la raspundere pentru ca nu va cunoaste starea si nu are obligatia sa va asigure conditii de protectie . Depinde mult si de locul de munca in care va desfasurati activitatea.Oricum va afla ca sunteti insarcinata mai tarziu si sa nu fiti surprinsa ca veti primi preaviz pentru concediere fara sa mai apucati sa instintati anagajatorul.

Alte discuții în legătură

Preaviz concediere gravida abalascau abalascau Lucrez la unitate de stat(dar nu se desfinteaza doar isi mai restrange din personal si sunt salariat civil), si sunt gravida in 18 saptamani.I-am anuntat in ... (vezi toată discuția)
Perioada de sarcina morys morys Exiata vreo prevedere legala conform careia o angajata aflata in gravidie trbuie sa isi anunte angajatorul referitor la termenul de nastere sau mai stiu eu ce ... (vezi toată discuția)
Sarcina ContSters89712 ContSters89712 mai sunt in concediu pt. cresterea copilului pana la 1 oct.2009 si sunt insarcinata din nou.Inainte am lucrat la o banca. In momentul cand ma duc la lucru ... (vezi toată discuția)