avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sunt gravida
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sunt gravida

Buna ziua,

Sunt gravida si mam angajat dar angajatorul nu ma intrebat nimik.Fiind sarcina mica nu este vizibila.Cind va afla, din rautate sau alte motive ma poate da afara?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Hellenne , utilizator 12:55, 16 Ianuarie 2009
Si daca anunta societatea, cu ce va fi aceasta din urma impiedicata sa restructureze postul si implicit sa o concedieze. OUG 96/2003 Alin.(1) spune ca " angajatorul nu are voie sa concediez persoana gravida......din motive care au legatura cu starea ei...."
Este cel mai bine sa anuntati in scris societatea si seful dvs ca sunteti insarcinata si nu vor fi probleme. Am intalnit cazuri cand superiorul direct nu a fost incantat de faptul ca subordonata este insarcinata si a stresat-o pana a intrat in concediu, sper sa nu fie si cazul dvs. Sarcina usoara!
Conform art. 27 alin. 5 din Codul muncii, solicitarea, la angajare, a testelor de graviditate este interzisa. Asa ca si daca v-ar fi cerut un astfel de test, un refuz al dumneavoastra ar fi fost legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz concediere gravida abalascau abalascau Lucrez la unitate de stat(dar nu se desfinteaza doar isi mai restrange din personal si sunt salariat civil), si sunt gravida in 18 saptamani.I-am anuntat in ... (vezi toată discuția)
Perioada de sarcina morys morys Exiata vreo prevedere legala conform careia o angajata aflata in gravidie trbuie sa isi anunte angajatorul referitor la termenul de nastere sau mai stiu eu ce ... (vezi toată discuția)
Sarcina ContSters89712 ContSters89712 mai sunt in concediu pt. cresterea copilului pana la 1 oct.2009 si sunt insarcinata din nou.Inainte am lucrat la o banca. In momentul cand ma duc la lucru ... (vezi toată discuția)