avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dobandire act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dobandire act de proprietate

As avea nevoie de ajutorul cuiva in legatura cu dobandirea actului de proprietate pentru un teren intravilan pe care s-a construit si o casa. Terenul a fost achizitionat printr-o chitanta de mana in anul 1956 de catre bunicul meu si am dori sa obtinem actul de proprietate, cum am putea proceda?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:30, 13 August 2012
Daca nu mai traieste vanzatorul, sau mostenitorii acestuia, actiune in constatare.
Luati legatura cu un avocat, trebuie sa tina cont de particularitati, cum ar fi:
-vanzatori decedati sau nu. Mostenitorii legali ai acestuia.
-cumparatori decedati sau nu. Mostenitorii legali ai acestora.
-sunt sau nu dezbatute succesiunile la mostenire.
-verificat registru agricol, in cota cui si in care titlu de proprietate a intrat parcela respectiva, etc.
Sau se va merge pe uzucapiunea de lunga durata, daca itele sunt prea incalcite. Va decide avocatul ales, altfel greu va veti descurca si poate veti plati taxele de timbru fara a putea sa va atingeti drepturile.

Chitanta de mana nu valoreaza act de proprietate asupra terenului. Va trebui sa introduceti actiune in instanta de dobandire a dreptului de proprietate prin uzucapiune si prin accesiune imobiliara asupra casei construite ulterior pe acesta.

Singurul mare inconvenient pe care il aveti in astfel de actiuni este ca detinatorul -reclamant trebue sa se judece cu cel de la care a cumparat in 1956 sau cu mostenitorii legali ai acestuia, cu conditia ca acestia sa fi fost proprietari cu acte in regula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere acte de proprietate pentru casa si teren cumparate cu, chitanta de mana ramo80 ramo80 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati care este calea de urmat pentru a obtine actele de proprietate, in situatia urmatoare: Socrii mei au cumparat in urma cu ... (vezi toată discuția)
Drepturi mostenitori syka syka Buna seara, cazul este urmatorul: vanzare teren in anul 1956 cu chitanta de mana ; vanzatorul , cumparatorul si martorii -decedati . In 2016 mostenitorii ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune maria dinca maria dinca Buna ziua, As dori sa stiu care sunt variantele ce pot fi urmate intr-un proces de uzucapiune dupa ce instanta a admis actiunea reclamantilor recunoscand ... (vezi toată discuția)