avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... recalcularea alcoolemiei - obligatorie?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

recalcularea alcoolemiei - obligatorie?

Buna ziua!

Recalcularea alcoolemiei la IML este obligatorie?

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2009
cristi777, utilizator
#-o
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2009
cristi777, utilizator
am tot citit acest forum si nu am gasit un raspuns pentru intrebarea mea.
multi au cerut ei recalcularea cand aveau peste 0.8
avocatii raspund la modul ca nu este cazul atata timp cat fapta constituie (in cazul meu) contraventie.
recalcularea alcoolemiei da valori teoretice si nu cred ca poate avea caracter probator.

deci... un avocat?
cel mai bine ar fi sa mergi la politie sa vezi de ce esti acuzat si in caz ca ti se va spune ca trebuie sa faci o recalculare le spui ca nu ai de gand sa ceri recalcularea pentru ca probele au fost luate conform procedurilor te-ai supus la ele si ca vei reveni cu un avocat,sa vezi ce spune politistul.
(continuare)... dupa ce am refuzat sa dau o noua declaratie si am mentionat ca mi-o pastrez pe cea initiala (data la IML), insp. ulii s-a ambitionat si mi-a spus ca va fi "atat de sever si in a-mi respecta drepturile si in a-mi solicita obligatiile". am inregistrarea audio in care acesta confirma faptul ca am avut sub 0,80 in sange - asta pt a elimina vreo situatie de "manarie". in fine, ultima data m-a sunat (de la IML cred - tel. personal) sa-mi ceara sa platesc taxa pt recalculare... pe care tot el a cerut-o. n-am platit-o fiindca n-am cerut-o eu. acum... ne intoarcem in zilele noastre si intreb ...intreb pe toata lumea... exista un termen de solutionare al anchetei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 18 ind. 1 cod penal Luciana Lefter Luciana Lefter cui, cum, in ce conditii si in ce faza a cercetarii se aplica art 181 cu 1?ce sanse am cu 1 la prima proba si 0,8 la a doua sa beneficiez de prevederile ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan, consecinte carare_mary carare_mary Buna seara! sotul meu a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0.70 in aerul expirat, fapt pentru care, i s-au recoltat probe de sange,,asteptand rezultatul, ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat in vederea anularii pt 0,60 mg alcool pur in aerul expirat dani gabrian dani gabrian Buna ziua, Va rog sa-mi dati niste sfaturi cu privire la urmatoarea problema: -am fost oprit in trafic, noaptea la 02;00, am suflat in etilotest si mi-a ... (vezi toată discuția)