avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura storno
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura storno

Cum returnez banii catre o persoana juridica careia i-am facut factura storno? Am facut bon fiscal la incasare dar acum nu stiu care este varianat corecta pt a returna banii. E corect sa-i dau banii pe baza de dispozitie de plata sau sa-mi dea el chitanta precum ca a incasat banii?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:27, 18 August 2012
Banii de la persoane juridice se incaseaza pe chitante si nu pe bonuri fiscale.
Sunt firma de vanzare cu amanuntul...am facut bon fiscla si factura aferenta bonului. Nu scrie nicaieri in lege ca pt persoanele juridice sunt obligata sa emit chitanta (mai ales ca multi nu cer si factura). Oricum nu asta era speta pe care am pus-o in discutie. Ma intereseaza care e documentul corect prin care pot sa-i inapoiez banutii conform cadrului legal in vigoare.
Mentionez ca am stornat factura dar care este documentul pe baza caruia ii eliberez?
Puteti sa-i returnati banii si cum ati spus dvs dar mai corect prin banca , cu ordin de plata.
Pentru banii pe care-i dati pe factura stornata trebuie sa va elibereze chitanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente pentru expediere marfă prin curier - magazin cu amănuntul Lena123 Lena123 Buna ziua. Pentru marfa trimisa catre o persoana fizica de la un magazin cu amanuntul prin Fan Courier intr-o alta localitate ce documente trebuie facute? ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau chitanta lungus lungus o societate presteaza servicii web. in general colaboreaza cu persoane juridice, emite factura si incaseaza cu op sau chitanta. in cazul in care, ocazional, ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau chitanta? stanceni stanceni Buna seara! Am si eu o intrebare...ca si firma care vine bunuri catre pesoane fizice am achizitionat o casa de marcat. Problema care o ridica serviciul de ... (vezi toată discuția)