avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general semnatura si stampila cumparatorului pe factura?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

semnatura si stampila cumparatorului pe factura?

buna ! am aceasta intrebare : ce este obigatoriu sa apara pe factura privitor la cel care o preia ? am intilnit opinia ca este necesara semnatura SI stampila cumparatorului (!!!). deasemenea , as vrea sa stiu daca mai este obigatorie mentionarea CNP-ului celui care intocmeste factura. VA MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 15:10, 14 August 2012
semnatura e de ajuns
De la data de 1 ianuarie 2007, semnarea şi ştampilarea facturilor nu sunt obligatorii .Asa prevede Codul fiscal la art. 155 alin .(6): "6) Semnarea şi ştampilarea facturilor nu sunt obligatorii."
Ultima modificare: Marți, 14 August 2012
Adolfina Pop, Consultant fiscal
In cuprinsul art. 155 Cod fiscal gasiti elementele obligatorii pe care trebuie sa le contina o factura.
Conform aceluiasi articol, alin. 6, semnarea si stampilarea facturilor nu sunt obligatorii.
multumesc mult ! dar controversa este in legatura cu semnatura ( si stampila ) de PRIMIRE a facturii . Interpretarea art. 155 alin. 6 ar fi ca se refera la semnatura si stampila EMITENTULUI si nu mi-e clar daca acelasi lucru se aplica si la PRIMITOR , respectiv cumparator.
Nu este obligatorie semnarea de catre cumparator / primitor. Trebuie sa luati in considerare, ca in cazul unui litigiu avand ca obiect neplata facturii, trebuie sa faceti dovada ca ati inmanat cumparatorului / primitorului factura. Dovada se face fie prin prezentarea facturii semnate de acesta, fie printr-un document care atesta primirea (confirmarea de primire a scrisorii cu care ati expediat factura).

Alte discuții în legătură

Semnarea facturilor kamy_nora kamy_nora Buna ziua, In codul fiscal art 155 este specificat faptul ca [i]semnarea si stampilarea facturilor nu sunt obligatorii[/i]. De catre furnizor sau client? ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare comerciala flaviana flaviana Am un contract cadru de vanzare-cumparare comerciala, in obiectul caruia stipulez ca voi vinde marfuri in cantitatile, sortimentele, pretul precizat in ... (vezi toată discuția)
Semnarea si stampilarea facturilor DAIANA_ DAIANA_ Am si eu o rugaminte si sper ca ma veti edifica cu privire la aceasta problema ! [b]Mai este obligatoriu ca facturile sa fie semnate si stampilate? [/b]E ... (vezi toată discuția)