avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de vanzare-cumparare comerciala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de vanzare-cumparare comerciala

Am un contract cadru de vanzare-cumparare comerciala, in obiectul caruia stipulez ca voi vinde marfuri in cantitatile, sortimentele, pretul precizat in facturile fiscale emise, acestea constituind anexe la contract. Banca doreste sa am acoperire non-stop, adica sa am in fiecare contract creanta certa, lichida si exigibila sau sa precizez un minim pe care cumparatorul sa se obige sa mi-l cumpere. E de preferat sa am anexe sau acte aditionale la contract pentru tot ce vand, nu sunt de ajuns facturile fiscale semnate de delegatii cumparatorului alaturi de contractul cadru? (practic si in anexe sau actele aditionale as putea trece exact ce e in facturi, doar ca primele ar fi semnate de reprezentantul legal al societatii, nu de delegati, ca in facturi)
Cel mai recent răspuns: OANA GORAN , Consilier juridic 17:45, 15 Septembrie 2009
Creanta certa,lichida si exigibila este dedusa din factura emisa de dv.catre client nicidecum din contract,asta numai daca faceti acte aditionale la fiecare client pt.fiecare factura emisa la contract.Nu este nevoie .
Trebuie contractul cadru iar facturile emise de soc.dv.catre client trebuie sa fie de catre acesta semnate,stampilate si numele in clar al celui ce semneaza factura si data scadenta la plata a facturi.
cf art.155 alin. 1 din codul fiscal, semnarea si stampilarea facturilor nu mai este obligatorie .



CODUL FISCAL
Facturarea
Art. 155. - (1) Persoana impozabila care efectueaza o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, alta decat o livrare/prestare fara drept de deducere a taxei, conform art. 141 alin. (1) si (2), trebuie sa emita o factura catre fiecare beneficiar, cel tarziu pana in cea de-a 15-a zi a lunii urmatoare celei in care ia nastere faptul generator al taxei, cu exceptia cazului in care factura a fost deja emisa. De asemenea, persoana impozabila trebuie sa emita o factura catre fiecare beneficiar pentru suma avansurilor incasate in legatura cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, cel tarziu pana in cea de-a 15-a zi a lunii urmatoare celei in care a incasat avansurile, cu exceptia cazului in care factura a fost deja emisa.
(6) Semnarea si stampilarea facturilor nu sunt obligatorii.

Cu respect,dl.Avocat roxanel alin.1,art.155 din codul fiscal se refera la cel ce emite ,adica la furnizor acesta nu mai este obligat de a semna si stampila factura
dar beneficiarul trebuie ,numai asa pot dovedi ca a primit marfa,bunul respectiv si suma inscrisa pe factura este certa -existenta ei sa nu fie contestata pentru tocmai aceste motive in instanta.




=D>corect
cel care primeste este obligat sa semneze si sa stampileze de primire,
in absenta stampei se vor mentiona numele si datele ci ale celui care a primit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii operatori cablu tv - periodicitate facturare ionutdediu ionutdediu Buna ziua, Operatorii cablu TV au obligatia de a trimite lunar factura clientilor? Ce prevedere legala reglementeaza aceste aspecte: - periodicitatea ... (vezi toată discuția)
Facturi externe serena82 serena82 Buna ziua, Se pot primi mai intai avansuri pentru anumite servicii prestate catre o firma din UE si apoi sa se emita factura? (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitare georgealex georgealex Am o intrebare: am o soc care achizitioneaza \"produse\" din hartie gen prosoape, hartie igienica. Aceasta societate incheie la randul ei contracte cu alte soc ... (vezi toată discuția)