avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie de la directia anticorupitie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie de la directia anticorupitie

Buna ziua,
Eu am adresa din CI in rosiori de vede, dar mi-am schimbat resedinta in bucuresti. Am fost sunata in cursul zilei de astazi de catre o vecina din rosiori spunandu-mi ca am primit o citatie de la directia anticoruptie intr-un proces penal in care sunt chemata la parchetul rosiori in calitate de MARTOR in data de 16 august (joi). Eu nu am cum sa ajung si nici nu am idee despre ce este vorba. Am sunat imediat la parchetul rosiori si mi-au spus cei de acolo ca nu stiu nici ei despre ce este vorba. Nu mi se pare normal ca CNP-ul meu sa apara pe o hartie care ajunge in mana oricui. Scria mai jos pe citatie ca mi se poate aduce mandat de aducere. In primul rand nu am bani sa ajung asa de pe o zi pe alta in rosiori si mai mult decat , daca nu m-ar fi cautat vecina respectiva nu as fi avut cum sa aflu. Ce ma sfatuiti sa fac? Am incercat sa sun si la DNA, dar nu imi spune nimic.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:04, 14 August 2012
Daca citatia este valabila si nu va prezentati puteti fi amendat.
Va poate lua si cu mandat de aducere.
In acest caz veti avea transportul gratuit deoarece va aduc ei si nu veniti singur.
Cei de la DNA nu pot da asemenea informatii prin telefon. Imaginati-va ca la telefon poate fi cel anchetat care se da drept dvs.
Daca nu aveti bani sa va deplasati acolo se va emite mandat de aducere pe numele dvs si veti fi dusa de politie.
Daca se cunoaste data si locul nasterii CNP-ul se afla printr-o formula matematica.
Inteleg, dar cum e posibil sa primesc amenda pentru o citatie despre care doar am auzit ca am primit-o (dar nu pot garanta acest lucru,deci fizic nu o am ), fara sa stiu clar de la cine sau pentru ce? Mi se parea corect sa o primesc la adresa de resedinta (banuiesc ca mandatul l-as primi la adresa de resedinta).
In orice caz va multumesc mult!
Probabil citatia a fost transmisa prin afisare.
Mandatul nu il primiti. El se executa de catre organele judiciare. In baza lui au dreptul sa va duca (chiar si fortat) in fata organului emitent.

Cat despre adusul inapoi, nu stiu daca este reglementat in vreo lege asa ceva. Stiu ca organele de politie sau jandarmi sunt obligate sa execute mandatul. Mandatul se considera executat cand persoana a fost adusa la locul stabilit si nu cand a fost dusa de unde a fost luata.
Da, aveti dreptate cumva in privinta amenzii...

In CI nu aveti facuta mutatia?
Daca o aveti facuta este culpa parchetului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie dna in calitate de martor alpine_clarion alpine_clarion Buna seara, azi dimineata am gasit in cutia postala o citatie de la dna sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari in care sunt ... (vezi toată discuția)
Citatie cercetasa cercetasa accident rutier pe calea ferata in 2009 in urma cu 3 luni am primit citatie de la parchet in care scrie -inculpat - distrugere si semnalizare falsa m am ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla pentru neprezentare la o citatie? crisbella crisbella am primit o citatie dar nu scrie in calitate de ce sunt chemata ,iar pentru neprezentare spune ce se poate intampla? (vezi toată discuția)