avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna

Buna seara. Eu am divortat in 2009 si in urma divortului am primit custodia totala a copilului in varta de 7 ani, Acum , fostul meu sot a deschis un alt proces prin care cere custodia comuna si plata alimentara in natura. el locuind in Italia de cativa ani.
Cu pensia alimentara am avut mereu probleme deoarece nu doreste sa o plateasca de bunavoie , eu urmand a-l executa pentru o perioada de 19 luni in urma.
In cazul unei custodii comune , eu impreuna cu copilul mai putem parasi tara fara acordul eu ca si pana acum?

Va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:22, 16 August 2012
Asa este.
In caz de custodie comuna, nu veti mai putea parasi tara impreuna cu minorul decat daca aveti acordul notarial al tatalui copilului.
Se spune ca daca va fi custodie comuna nu veti putea parasi tara fara acordul lui.
Cred ca ar trebui sa va angajati avocat pentru a cauta sa ii fie respinsa actiunea sau sa dureze procesul foarte multi ani.
Intr-o atare situatie hotararea pe care o aveti va fi valabila pana cand se va termina procesul deschis de el.
Cred ca ar fi indicat sa platiti avocatul si pentru fiecare termen de judecata pentru ca in caz contrar procesul se poate termina foarte repede...si nu cred ca aveti acest interes...
Ultima modificare: Marți, 14 August 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumescfoarte mult pentru raspuns. Dar este posibil sa se admita o custodie comuna atat timp cat tatal declara ca locuieste intr-o alta tara, iar pana acum ,timp de 4 ani , nu a venit niciodata la programul de vizitare din acesta cauza?
Solicitati respingerea cererii acestuia pe motiv ca tata nu a dovedit vreun interes fata de copil in toti acesti ani, nu a contribuit la cresterea si intretinerea lui nici in natura , nici macar cum si cat a fost obligat prin hotarare judecatoreasca sa contribuie si ce alte motive mai gasiti in sprijinul cererii dvs. chiar si distanta ar fi un motiv in acest caz , pt ca veti avea nevoie de un acord al tatalui, sa-si dea acordul in fata unui notar costa, ar trebui sa se stabileasca si cine suporta aceste costuri ca el se pare ca nu poate plati asa cum nici pensia nu poate, sau anticipeaza ca nu si-l da si gata, a rezolvat problema. Daca nu poat eplati cat s-a stabilit in bani, in ce fel ar contribui in natura ?, ce ar pute asa-i ia unui copil cu care nu are relatie de 3-4 ani ? Sunt de parere ca aveti nevoie de avocat care sa ridice problemele astea
Ultima modificare: Joi, 16 August 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon familiar Nadia77 Nadia77 Sunt divortata de fostul sot din data de 05 08 2010,avand un copil minor in varsta de 9 ani spre crestere si educare, iar acesta prin hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Stabilire cu minor in alta tara daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna seara , sunt divortata din septembrie 2010 , am o fetita de 9 ani care mi-a fost incredintata definitiv prin hotarare judecatoreasca , iar tatal are ... (vezi toată discuția)
Parasirea romaniei impreuna cu minor. ContSters67263 ContSters67263 Buna ziua! Problema mea sta in felul urmator. Am avut o relatie in urma careia a rezultat un copil, momentan in varsta de 3 ani. Copilul poarta numele de ... (vezi toată discuția)