avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cumparare

baiatul unei doamne de 90 de ani poate anula contractul de vanzare cumparare incheiat de aceasta ,doamna avand dovada de la IML ca este in toate facultatile mintale?
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 13:12, 5 Septembrie 2012
am fost la un notar, recomandat de cineva si mi-a spus ca nu este nici un fel de problema chiar daca nu este si baiatul doamnei prezent...daca ea e proprietara si are act de la IML si pretul este unul corect(chiar peste grila lor notariala) poate sa semneze orice acte...
....daca stie cineva altceva decat ceea ce mi-a spus mie notarul .....primesc cu mare drag orice sfat si orice informatie...
s-a mai intalnit cineva cu situatii din astea? se apropie data de eliberare a certificatului de la IML si chiar nu stiu cum sa procedez.
Au mai fost cazuri asemenea cu al dvs. Puteti sa cumparati in contextul in care faceti tranzactia direct cu proprietara, si are toate actele necesare pentru incheierea unei tranzactii imobiliare, in special certificatul medico-legal. Succes.
am gasit un caz, asemanator, in care un domn avocat ii recomanda persoanei care cumpara sa fie foarte atenta, citez >Aveti grija, doar, daca bunica este intr-o varsta prea avansata si eventual nitel bolnava, sa fie respectate prevederile Legii 17/2000 (referitoare la protectia varstinicilor) >

stie cineva mai exact la ce se referea?
nu stiu , nu cred ca e treaba mea daca persoana in varsta are unde sa stea dupa ce vinde proprietatea sau alte chestii de genul asta.

Legea nr.17/2000 privind asistenta sociala a persoanelor varstnice, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.157 din 6 martie 2007:

1. Articolul 30 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 30
(1) Autoritatea tutelara sau, dupa caz, consilierii juridici angajati ai consiliului local in a carui raza teritoriala domiciliaza persoana varstnica au obligatia de a acorda, la solicitarea acesteia, consiliere gratuita in vederea incheierii actelor juridice de vanzare-cumparare, donatie sau imprumuturi cu garantii imobiliare care au drept obiect bunurile mobile sau imobile ale persoanei varstnice respective.
(2) Persoana varstnica, astfel cum este definita la art. 1 alin. (4), va fi asistata, la cererea acesteia sau din oficiu, dupa caz, in vederea incheierii unui act juridic de instrainare, cu titlu oneros ori gratuit, a bunurilor ce-i apartin, in scopul intretinerii si ingrijirii sale, de un reprezentat al autoritatii tutelare a consiliului local in a carui raza teritoriala domiciliaza persoana varstnica respectiva."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui apartament de la o persoana in varsta de peste 70 de ani kurd kurd buna seara, vreau sa stiu daca e necesar la perfectarea unui act de vanzare cumparare a unui apartament, dintre mine si o persoana peste 70 de ani , un ... (vezi toată discuția)
Cumpărare teren - probleme juridice gbaii gbaii Bună ziua. Doresc să achiziționez un teren. Proprietara este o bătrână de 80+ ani cu senilitate care nu-și recunoaște câteodată nici proprii ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament nestiutor2009 nestiutor2009 Vreau sa cumpar un apartament, cum pot fi sigura ca actele proprietarului sunt in regula? de ex, daca proprietarii au peste 65 ani, iar unul din ei e bolnav, ... (vezi toată discuția)