avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Alegere in functie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Alegere in functie

Poate fi aleasa in comitetul executiv sau comisia de cenzori o persoana care nu a participat la adunarea generala de alegeri?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:33, 19 August 2012
Spuneti ceva mai in amanunt ca sa intelegem. Nu fost deloc in sala, a iesit la un moment dat, a fost reprezentat de cineva....
Regula este ca cel propus pentru o functie, in comitetele respective, sa fie prezent in sala pentru a accepta sau nu alegerea sa, deoarece decizia lui va fi consemnata in procesul verbal al AG.
Respectiva persoana nu a fost prezenta la adunarea generala de alegeri si nici nu a participat, anterior, activ la viata blocului. Are calitatea de a fi prieten cu presedintele comitetului executiv si face tot ce-i spune acesta. Acum avem surpriza ca semneaza listele de plata ca si presedinte al comisiei de cenzori.
Si a facut ceva rau, a prejudiciat asociatia cu ceva?
Care este de fapt nemultumirea?
Sigur ca legea trebuie respectata dar in unele cazuri poate este important ca lucrurile sa mearga bine, problemele asociatiei sa fie bine gestionate...
Am avut si noi o situatie acum vreo 9 ani cand in adunarea generala s-a ales comitetul executiv si nimeni nu a acceptat sa fie presedinte. Adunarea generala a hotarat atunci ca membrii comitetului, la prima sedinta sa aleaga dintre ei un presedinte. A doua zi s-a desfasurat sedinta CE si nici unul dintre membri nu a acceptat sa fie presedinte. Dupa doua ore de discutii, unul din membrii CE a invitat un alt proprietar, din afara CE, la sedinta. Acesta, un om in care aveau toti incredere, nu participase la adunarea generala fiind plecat din localitate. Au incalcat legea si l-au rugat sa fie presedinte. A fost 2 ani presedinte, poate unul din cei mai buni si a rezolvat multe probleme ale asociatiei.
Poate ca legal ar fi trebuit sa convocam din nou adunarea generala si cu siguranta se alegea acelasi presedinte care a fost practic ales doar de comitet. S-a mers pe o scurtatura, dar daca nu a reclamat nimeni, am fost scutiti de tevatura convocarii si reconvocarii...


In listele de plata au aparut subit salariul marit pentru presedinte si un nou salariat in persoana unui asa numit secretar al comitetului, aspecte nediscutate si nici aprobate in adunarea generala. Fiind intrebat, cenzorul in cauza a raspuns ca dumnealui doar semneaza listele de plata si nu raspunde de corectitudinea datelor inscrise in liste... De unde si suspiciunile aparute. In astfel de situatii, parerea mea, cum poti sa le ceri celorlalti locatari sa fie corecti cand la nivelul de conducere lucrurile stau altfel... Ca parere!

Alte discuții în legătură

De la ce data isi preia atributiile comisia de cenzori 1918 1918 Buna ziua, In data de 20 aprilie a.c. a avut loc Ad Gen a Asoc de Proprietari reconvocata data la care sa hotarat schimbarea comisiei de cenzori in data de 18 ... (vezi toată discuția)
Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)
Adunare generala Dana Marin Dana Marin 1. Avem azi adunare generala de alegeri. Unii dintre vecinii mei, cu mare respect pentru orice #-o, spun ca daca nu vine azi majoritatea la AG ca sa fie ... (vezi toată discuția)