avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Ajutati-ma, vreau sa paltesc impozit dar guvernul nu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Ajutati-ma, vreau sa paltesc impozit dar guvernul nu vrea banii mei

Am lucrat pentru o companie din strainatate in perioada 2005-2007 calatorind intre Spania si Romania, niciodata depasind 183 de zile in Spania. Cunosteam directorul companiei si am incheiat un armistitiu verbal de felul cum voi lucra si am fost platita in 2008, conform intelegerii noastre. Mi s-au transferat banii in contul meu bancar din Romania si am intrebat la administratia finantelor cum pot plati taxa pe acesti bani si se pare ca daca nu sunt notificata (expresie pe care nu o inteleg) nu trebuie sa platesc nici un impozit. Acesti bani sunt practic un profit facut de mine ca persoana fizica pe care vreau sa ii declar si sa platesc impozit dar se pare ca nu ma incadrez in nici o categorie. Va rog sa ma ajutati pentru ca vreau sa imi paltesc acest impozit. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Elena Baleanu , utilizator 13:44, 23 Ianuarie 2009
Art. 90: Venituri obtinute din strainatate altele decât prevazute la art. 41 lit. a), c) sif)

(1)Persoanele fizice prevazute la art. 40 alin. (1) lit. a) si cele care îndeplinesc conditia prevazuta la art. 40 alin.(2) datoreaza impozit pentru veniturile obtinute din strainatate, altele decât cele prevazute la art. 41 lit. a), c) si f).
(2)Veniturile realizate din strainatate se supun impozitarii prin aplicarea cotelor de impozit asupra bazei de calcul determinate dupa regulile proprii fiecarei categorii de venit, în functie de natura acestuia.
(3)Contribuabilii care obtin venituri din strainatate conform alin. (1) au obligatia sa le declare, potrivit declaratiei specifice, pâna la data de 15 mai a anului urmator celui de realizare a venitului.
(4)Organul fiscal stabileste impozitul anual datorat si emite o decizie de impunere, în intervalul si în forma stabilite prin ordin al ministrului finantelor publice.
(5)Diferentele de impozit ramase de achitat, conform deciziei de impunere anuala, se platesc în termen de cel mult 60 de zile de la data comunicarii deciziei de impunere, perioada pentru care nu se calculeaza si nu se datoreaza sumele stabilite potrivit reglementarilor în materie, privind colectarea creantelor bugetare.
201 Declaraţie privind veniturile din străinătate (OMEF 2371/2007) Formular 201

o Declaraţia se completează de către persoanele fizice române cu domiciliul în România, care realizează venituri din străinătate. Aceste venituri provin din activităţi comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală, cedarea folosinţei bunurilor, dividende, dobânzi, premii şi jocuri de noroc, câştiguri din transferul titlurilor de valoare, pensii şi altele. Se depune câte o declaraţie pentru fiecare ţară şi pentru fiecare categorie de venit. Declaraţia se depune şi de către cei care îndeplinesc condiţiile de rezidenţă timp de 3 ani, conform art. 7 Cod Fiscal. Se completează de mână, în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil. Declaraţia se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată. Nu se declară veniturile din salariile obţinute în străinătate.
Eu am inteles ca nu a avut contract de munca ci, o alta forma de remuneratie.
davideg a scris:

Eu am inteles ca nu a avut contract de munca ci, o alta forma de remuneratie.


Raspunsul meu a fost o completare la cele spuse de dvs..

Alte discuții în legătură

Impozit pe salariu din strainatate livius1302 livius1302 Ma poate lamuri si pe mine cineva cum se impoziteaza venitul meu care se compune din salariu venit din strainatate.(mentionez ca petrec mai mult de 6 luni in ... (vezi toată discuția)
Impozit venit strainatate dinup dinup Buna ziua, An citit diverse post-uri legate de impozitarea salariului obtinut in strainatate dar doresc un raspuns exact pentru cazul meu. Lucrez la o ... (vezi toată discuția)
Taxe programator fara contract andrei6200 andrei6200 Sunt un recent absolvent de facultate, iar pe durata acestei veri am lucrat (si inca mai lucrez) ca si programator, liber profesionist, pentru firma mama ... (vezi toată discuția)