avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Trecerea frontierei cu un minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Trecerea frontierei cu un minor

Buna ziua,
Din anul 2010 locuiesc in Franta impreuna cu baietelul meu in varsta de 10 ani si sunt divortata. Minorul este inscris acolo la scoala, pana acum pentru trecerea frontierei eram nevoita sa apelez la fostul sot pentru ca acesta sa imi dea acordul notarial pt a trece. ca sa nu mai fiu nevoita sa il caut tot timpul am introdus actiune pentru incredintarea minorului
In iulie 2012 am obtinut o hotarare judecatoreasca in prima instanta prin care mi s-a incredintat spre crestere si educare minorul, de asemenea paratul a fost obligat si la plata pensiei de intretinere.
Bucuroasa ca s-a finalizat procesul care dura de mai bine de un an de zile(probleme cu ancheta sociala) am venit acasa cu minorul pentru a i face pasaport, insa cu stupoare am aflat ca fostul sot a facut apel impotriva sentintei(apel in care a mentionat doar ca nu isi permite sa plateasca pensia de intretinere si nimic mai mult), astfel ca sentinta nu este definitiva. Termenul fixat pentru judecarea apelului este 13.11.2012 iar copilul meu incepe scoala in septembrie.
Intrebarea mea este ce pot face cum pot trece granita?
Mentionez ca fostul sot este plecat in Spania la munca si nu am reusit in nici un fel sa dau de el.
Pot introduce o ordonanta presedintiala prin care sa solicit permisiunea de a trece granita si daca da ce temei de drept as putea invoca?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:13, 17 August 2012
ordonant presedentiala de suplinirea acordului . nu stiu insa daca aveti timp, deoarecechiar la un terme scurt trebuie sa asteptati redactarea sa o legalizati pentru a merge la pasapoarte.mai aveti o problema si sa se obtina afara citarea partilor....altfel va dura pana il citeaza
apelati urgent la un avocat
Deja am introdus cererea, astept sa vad când primesc termen.in legătura cu citarea paratului nu are relevanta ca el are domiciliu ales la mama sa?trebuie citat in străinătate ?multumesc pentru răspuns .
Sa nu ziceti ca e in strainatate, il citati la mama-sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Buna ziua! Am introdus actiune de divort si in acelasi timp am facut si o cerere de ordonanta presedentiala (la sfatul unei doamne avocat), pentru ca pe ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori domiciliu parat necunoscut rog raspuns urgent ralucagogiltan ralucagogiltan casatoria a fost incheiata in romania, ultimul domiciliu comun fiind in tara. ulterior cei doi soti au plecat in strainatate, unde nu au locuit impreuna. ... (vezi toată discuția)
Intretinere minor ivanflorentina50 ivanflorentina50 cum pot sa obtin si eu sau sa formulez o cerere de ordonanta presedentiala pentru a obliga la plata intretinerii unui minor (vezi toată discuția)