avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Taxa membru de comisie intr-o sectie de votare?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Taxa membru de comisie intr-o sectie de votare?

Am fost membra de comisie la referendum. Acum cateva zile am fost sunata ca trebuie sa platesc o taxa (?!) pentru ca am fost membru de comisie. Este legal asa ceva? Remuneratia a fost platita de catre stat, nu?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 12:11, 16 August 2012
Nu trebuie sa platiti nici o taxa. Contributiile au fost retinute la sursa.
Da, stiu, am fost platita 85* 2 zile - impozit. M-au sunat de la partid ca trebuie achitata o taxa de 24 ron. Initial m-am gandit ca asa va fi pentru membrii de partid dar nu sunt membra de partid, am fost reprezentanta partidului. Mie mi se pare aberanta chestia. Este legal sa ceri o astfel de taxa?
Nu exista nici o prevedere legala care sa oblige la o asemenea taxa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Remuneratia presedinti sectii de votare 15 nov 2009/6 dec 2009 ana cata ana cata imi cer scuze daca intrebarea mea nu se regaseste in topicul care ar trebui ,la care s-ar incadra. care este remuneratia unui presedinte al sectiei de votare, ... (vezi toată discuția)
Impozitare sume pentru activitatea de membru in comisia de referendum kmy28 kmy28 Se vor impozita separat sumele primite pentru activitatea de membru in comisia de referendum ? E nevoie de depunerea unei declaratii la Anaf? (vezi toată discuția)
Contributii sociale cristimarian90 cristimarian90 Daca sunt membru de sindicat si retinerea se face la brut, nu ar trebui sa mi se micsoreze baza de calcul a celorlalte contributii CAS, somaj, sanatate? (vezi toată discuția)