avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... plangeri penale abandon de familie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

plangeri penale abandon de familie

la data de 28.03 2012 am depus o plangere la parchet pentru abandon de famile la care inca nu am primit nici un raspuns.la data de 15 06.2012 am mai depus inca o plangere la parchet tot pentru aceeasi fapta insa politistul mi-a spus ca la aceasta a doua plangere nu se mai fac cercetari si se cumuleaza cu cea depusa la data de 28.03 2012.e legala aceasta procedura?va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: miru-mir , utilizator 15:51, 16 August 2012
Avem urmatoarele articole din Codul de procedura penala.
Dreptul de a face plangere
Art. 275. - Orice persoana poate face plangere impotriva masurilor si actelor de urmarire penala, daca prin acestea s-a adus o vatamare intereselor sale legitime.
Se poate face plangere, in conditiile prevazute in alineatul precedent, si impotriva rezolutiei date potrivit art. 228 alin. 6.*)
Plangerea se adreseaza procurorului care supravegheaza activitatea organului de cercetare penala si se depune fie direct la acesta, fie la organul de cercetare penala.
Introducerea plangerii nu suspenda aducerea la indeplinire a masurii sau a actului care formeaza obiectul plangerii.
*) Alin. 2 al art. 275 a fost introdus prin Legea nr. 7/1973.
Obligatia de inaintare a plangerii
Art. 276. - Cand plangerea a fost depusa la organul de cercetare penala, acesta este obligat ca in termen de 48 de ore de la primirea ei sa o inainteze procurorului impreuna cu explicatiile sale, atunci cand acestea sunt necesare.
Termenul de rezolvare
Art. 277. - Procurorul este obligat sa rezolve plangerea in termen de cel mult 20 de zile de la primire si sa comunice de indata persoanei care a facut plangerea modul in care a fost rezolvata.
Va puteti adresa procurorului superior ierarhic cu o plangere.
deci sa inteleg ca cele doua plangeri legal nu pot fi cumulate,pentru ca la plangerea din 28.03 ac nici acum n-am un raspuns
Desigur că cele 2 plângeri vor fi conexate. Ar fi firesc ca din luna martie să se fi efectuat deja unele acte de cercetare penală, astfel că ar fi inutil ca acestea să se reia, în condiţiile în care este vorba despre o nouă plângere având acelaşi obiect şi care este îndreptată împotriva aceluiaşi făptuitor.
Interesaţi-vă şi care este stadiul cercetărilor efectuate până în prezent.
asa ar fi fost firesc insa eu pana la data 15 iunie cand am facut din nou o plangere nu aveam nici o solutionare de la prima plangere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se trateaza un proces penal referitor la nup mihaela2007 mihaela2007 fostul sot mi-a facut o plangere care s-a soldat cu NUP, acum a facut o plangere in instanta impotriva acestui NUP,cum se trateaza un astfel de ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva unui lucrator din politie saywhatnico saywhatnico Spuneti-mi va rog cum trebuie sa procedez daca doresc sa depun o plangere impotriva unui lucrator de politie care imi instrumenenteaza un caz de furt de ... (vezi toată discuția)
Plingere impotriva actelor procurorului leusan leusan In speta : o persoana (minor)este batut de catre alte 2 persoane tot minore de cca 17 ani si jumatate ,i se desfigureaza nasul, care in prezent este ... (vezi toată discuția)