avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Plângere penalã pe numele presedintelui suspendat ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Plângere penalã pe numele presedintelui suspendat pentru trãdare si nu numai

Avocata M. A. şi profesorul american de origine română I. R., semnatar al Cartei 77, analist politic timp de 30 de ani în New York şi membru al United Press Internaţional, au depus o plîngere penală împotriva preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

Plîngerea a fost trimisă la Procurorul general şi, prin această cerere, se solicită „instrumentarea cu maximă celeritate” întrucît „pe perioada suspendării, preşedintele nu beneficiază de nici un fel de imunitate”.

[ link extern ] /

Credeţi că această plângere este fundamntată? Care va fi soarta ei?

:bow:
Aveti dreptate. Vinovati sunt alegatorii, oamenii care l-au reales in 2009, cei care nu s-au prezentat la referendum si nu suspendatul. Am mai avut unul pe are l-am ales la fiecare congres pana a inceput sa tuseasca pentru ca era glontele rece. Tot poporul a vrut-o.
Actualul suspendat, era normal si firesc sa ocupe functia de presedinte daca 50% si un pic l-au reales in 2009. In afara unor mici dispute ce s-au stins in cateva zile, cu privire la voturile din strainatate, atunci parlamentul a trecut la treaba, unii la putere, altii in opozitie...
Sigur ca acum nu este normal si firesc sa se tina de scaun prin orice mijloace, prin boicot, prin apel la vecinii Romaniei, prin apel la oameni cu influienta in occident, cand se vede din satelit ca 88% nu-l mai vor presedinte.
Iar plangerea formulata, este documentata si sustinuta de fapte. Ca se va tine cont de ea sau nu, ca se va pune in discutia celor chemati sa judece, este usor de priceput, avand in vedere cine este destinatarul plangerii.
Eu nu cred ca Presedintele se face vinovat de tradare sau incalcarea grava a Constitutiei,ci dimpotriva,este un obstacol in calea unora,care vor sa ocoleasca Lege. Adevarat ca nu este un inger,are unele greseli(nu atat de grave pe cate i s-au pus in carca),dar nu este nici un demon( cum il zugravesc altii-indiferent de ce se intampla-"vinovat este Basescu").
Este corect procentul de 88% care nu-l mai vor,dar din prezenta de 46,3%!.Are credibilitate
in occident,a stiut sa-si castige respectul,dar asta nu inseamna ca occidentul nu are informatiile corecte despre situatia din tara(au destule mijloace pentru asta).

Iar aveti dreptate. Nu se face vinovat de nimic. Spre binele natiunii a incercat sa formeze omul nou, care sa traiasca bine, asa cum afirma in campania electorala. Se baza probabil pe a traiul cu aer proaspat ca hrana, cu apa de ploaie pentru sete (dar a fost seceta), pe renuntarea la masina pentru ca mesul pe jos este mai sanatos... Sigur ca si masurile prin care poporul a fost "stimulat" sa nu mai faca copii ori sa scape de batrani, pensionari..., au fost luate cu cea mai buna intentie. Daca se continua in acest sens ajungeam poate cel mai eficient popor din Europa: timpul de munca cel mai mare si consumul cel mai mic pe cap de locuitor.
Citeam acum cateva zile undeva ca noi, romanii, chiar daca avem cel mai mic nivel de trai din Uniunea Europeana, suntem printre cei mai optimisti. Stiti de ce sunt romanii optimisti?
Spera ca in curand vor scapa de Basescu.
Ironia...nu tine loc de argument!.
Nu am dus-o bine e adevarat,dar acelas lucru il pot spune acum dupa 100 zile de guvernare.Nu simt ca traiesc mai bine,ba mi se pare ca situatia actuala e mult mai proasta.
Presedintele suspendat, nu mai detine nici o putere.Si pentru asta e vinovat?
Guvernul actual a avut si are posibilitatea sa demonstreze ca o putem duce mai bine.
Deocamdata in tara nu vad decat...circ...fara paine!
Pai cu o suta de zile in urma, o parte din pensionari proimeau o pensie mai mica decat li se cuvenea cu aproximativ 40 de lei. Astazi, datorita masurilor luate de guvernul Ponta, acestia primesc in plus fata de acum 100 de zile suma de 40 de lei/luna. Aceasta suma poate nu insemna nimic pentru unii, dar pentru multi poate insemna 15 paini + 1 Kg zahar + 1 Kg ulei + 1 Kg orez + 10 oua. Dar indiferent de cat sunt de putini, acesti bani ii ia pensionarul, nu-i da, iar asta face infinit mai mult in speranta oamenilor.
Tot in aceste 100 de zile guvernul Ponta a crescut salariile bugetarilor cu 8% fata de salariile de dinaintea acestor 100 de zile. Si asta inseamna, in medie peste 100 lei la leafa, plus revenirea sperantei oamenilor in ei, in munca lor, in viata lor.
Scoaterea, salvarea oamenior din prabusirea morala, din neputinta, disperare si nesiguranta este absolut necesara si masuri luate de guvern sunt binevenite in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Psd a dat semnalul în teritoriu: baronii se pregãtesc de ruperea usl ContSters257414 ContSters257414 [b]Surse- PSD a dat semnalul în teritoriu: baronii se pregătesc de ruperea ... (vezi toată discuția)
Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru afirmatii mincinoase facute la tv? tarkan tarkan Stiu ca pare ciudata intrebarea. İdeea este ca prim-ministrul a declarat la tv ca toate pensiile se vor acorda mai devreme, fara sa specifice faptul ca ... (vezi toată discuția)
Presedintele klaus johannis va numi un alt prim-ministru sau va ramane guvernul ponta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art. 85 alin. 1 din Constitutia Romaniei, presedintele Romaniei desemneaza prim-ministrul si numeste Guvernul pe baza votului de incredere a ... (vezi toată discuția)