avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca, lipsa fisa postului, neindicare loc ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca, lipsa fisa postului, neindicare loc desfasurare activitate

Buna ziua,

Am nevoie de ajutor in legatura cu urmatoare situatie.
Sotul meu a incheiat cu angajatorul x un contract de munca pentru postul de economist, cu atributii conform fisei postului. Fisa postului nu exista. In contractul de munca, la locul muncii, este precizat: La OBIECTIV.

A desfasurat activitatea la punctul de lucru al unei firmei Y, X fiind un subcontractor al firmei Y. Firma Y, pentru care sotul presteaza efectiv activitatea, plateste catre firma X ore suplimentare, conform unei fise saptamanale, dar angajatorul nu ii plateste angajatului aceste ore suplimentare.

Mai mult, Y ii da tot mai multe sarcini si daca se opune i se spune ca va fi trimis acasa, ca nu e nevoie de el. X spune ca sotul trebuie sa faca ce spune Y.

A facut o sesizare la ITM pentru lipsa fisei postului, a indicarii locului in care se desfasoara activitatea si pt neplata orelor suplimentare, mai mult de 8 ore pe sapt, dar inca nu i s-a raspuns, iar contractul expira in curand si daca nu vin intr-o saptamana nu mai au ce constata la punctul de lucru al Y.

In aceste conditii, ar putea introduce o actiune impotriva angajatorului X pentru neplata orelor suplimentare. Cum se calculeaza plata acestora daca incontract scrie ca angajatul nu va efectua ore suplimentare decat in caz de forta majora.

Intrebarea mea ar fi daca ar putea introduce o actiune impotriva lui X sau si a lui Y, pentru ca in fapt, este vorba de o detasare, dar fara a beneficia de drepturile suplimentare prevazute de CM, indemnizatie, diurna etc. Sau o actiune pentru plata unor daune pentru ca este obligat sa efectueze tot felul de sarcini fara a avea fisa postului. Problema e ca fisa postului ar trebui facuta de x, dar, in fapt, sarcinile sunt date de Y, iar x spune, cine te-a pus sa faci atatea, ti-am zis noi? dar daca nu le facea ii era teama ca isi va pierde locul de munca.
Cine raspunde in acest caz, x sau y?

Multumesc.




Alte discuții în legătură

Instructaj ssm. buna ziua. o institutie de stat a achizitionat ... hdanny hdanny Instructaj SSM. Buna ziua. O institutie numita \"X\" a achizitionat prin contract, servicii de reparatii si renovari la sediu ei de la o alta firma ... (vezi toată discuția)
Atributii suplimentare care nu tin de natura postului ocupat si nespecificate in fisa postului euggen23 euggen23 Buna ziua, de un an zile am tot primit atributii/responsabilitati suplimentare, care nu tin de postul ocupat de mine si, evident, nici nu sunt trecute in fisa ... (vezi toată discuția)
Probleme dupa concediul paternal, va rog ajutor! FlorinU FlorinU Buna ziua tuturor, Sunt un tatic ce urmeaza sa incheie concediul paternal in curand. Am anuntat anagjatorul in legatura cu acest lucru si dupa o perioada mi ... (vezi toată discuția)