avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Atributii suplimentare care nu tin de natura postului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Atributii suplimentare care nu tin de natura postului ocupat si nespecificate in fisa postului

Buna ziua,
de un an zile am tot primit atributii/responsabilitati suplimentare, care nu tin de postul ocupat de mine si, evident, nici nu sunt trecute in fisa postului.
In aprilie s-au facut mariri colective si individuale. Procentul primit la data respectiva la salariu a fost la fel ca la orice angajat, deci nimic in plus in urma responsabilitatilor suplimentare primite.
Cum vad eu toata treaba.... Modificarea fisei postului cu noile responsabilitati adaugate, renegocierea salariului (cel mai simplu). Insa daca nu se vrea nici una nici alta si raman doar cu sarcinile in plus? Pot refuza sa le mai fac? La ce riscuri ma expun in caz ca refuz executarea sarcinilor?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: euggen23 , utilizator 11:11, 21 Iulie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspuns.
Intr-adevar exista atat un CIM semnat, cat si fisa postului. Ambele au fost semnate la angajare, iar in fisa postului sunt specificate atat atributiile cat si drepturile care le am.
Pana acum nu s-a pus problema semnarii unei noi fise a postului cu noile sarcini. As fi de acord cu adaugarea acestor atributii suplimentare daca face si o renegociere a salariului.
Sarcinile primite in plus, ma repet, nu tin de natura postului pe care-l ocup. Insa, asa cum se intampla in zilele noastre, in loc sa se mai faca angajari este mult mai simplu sa incarci o singura persoana sa faca treaba a 2 persoane.
Intrebarea mea: Ce se intampla daca refuz executarea acestor sarcini suplimentare daca nu mi se acorda o crestere salariala?
raspunsul la intrebarea dumneavoastra este lesne de inteles , adica ....cu acordul partilor .
intrebare : ce facem cu protectia muncii pentru atributiile in plus?
Acelasi lucru il pot spune si despre scolarizari. In mod normal ar trebui sa fac niste scolarizari pentru atributiile primite in plus... nu raspuns de genul: mai intrebi pe colegul "x" si pe colegul "y" si iti vor explica ce si cum sa faci. Cat despre protectia muncii pentru noile sarcini nici nu s-a pus problema, jobul constand in mare parte tot in munca de birou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare sarcini si obiective fara acordul partilor C.E.M. C.E.M. Buna ziua, De 10 ani imi desfasor activitatea la o multinationala care in ianuarie 2018 si-a schimbat conducerea atat la nivel international,cat si la nivel ... (vezi toată discuția)
Fisa postului goplanet goplanet atributiunile din fisa postului pot fi schimbate de la o zi la alta printr-o decizie, desi postul isi pastreaza denumirea si nici salariu sau locul de munca nu ... (vezi toată discuția)
Munca in plus pentru acelasi salar steve steve Buna ziua. Fratele meu lucreaza ca functionar public.Un coleg de a lui - care are funtie mai mare si bineinteles si salariu aproape de 2 ori - a plecat in ... (vezi toată discuția)