avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... denunt calomnios
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

denunt calomnios

Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere la politie.
Care este termenul in care pot face plingerea si unde sa o inregistrez, la sectie sau la parchet? MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: unomnormal , utilizator 09:45, 12 Iulie 2013
Este important să rețineți că acele „neadevăruri” pe care le-a afirmat acea persoană în plângerile respective trebuie să se refere la săvârșirea unor infracțiuni pentru a putea vorbi de denunț calomnios.
Deci, nu e destul doar ca acea persoană să „arunce cu noroi” ci trebuie să vă fi acuzat pe nedrept de săvârșirea unei infracțiuni, adică a unor fapte prevăzute de legea penală.
da. asa e aveti dreptate... va multumesc!
Aveti un catel foarte frumos, sa va traiasca!
Ati primit NUP de la parchet pe motiv ca "fapta nu exista" sau ca "nu a fost facuta de catre dvs."?
Ati primit NUP de la parchet pe motiv ca ca "nu a fost facuta de catre dvs."?

Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea
,
In situatia expusa discutiei,autorul precizeaza existenta de "niste minciuni neprobate scrise despre mine",astfel incat nu poate fi pusa in discutie solutia de NUP justificata prin
"nu a fost facuta de catre dvs."?
ynocentta a scris:

In termen de 2 luni de la data la care ati luat cunostiinta despre fapta si despre faptuitor
Art. 284 Codul de procedura penala ”în cazul infracţiunilor pentru care legea prevede că e necesară o plângere prealabilă, aceasta trebuie să fie introdusă în termen de 2 luni din ziua în care persoana vătămată a ştiut cine este făptuitorul”, .

Plangerea se adreseaza parchetului responsabil domiciliului dvs
Plangerea se sustine si se probeaza cu probe=inscrisuri,in cazul dvs copie dupa ' minciunile neprobate",martori care sa ateste existenta acestor acuze la adresa dvs

Cineva a depus o plangere penala la politie impotriva mea.
Plangerea este nefondata in opinia mea si am consultat un avocat pentru a acuza respectiva persoana de denunt calomnios.
Avocatul mi-a spus ca pana nu se solutioneaza plangerea respectivei persoane, si nu primesc decizia de neincepere a urmaririi penale nu pot face nimic.
Ce se intampla daca, pana solutioneaza politia sau parchetul plangerea respectivei persoane, trece termenul de 2 luni, prevazut de codul de procedura penala ?
Pot inainta actiune in justitie sau nu?

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios danasencu danasencu Buna ziua! Sunt functionar public in cadrul unei primarii. Vecinul meu a formulat o plingere penala impotriva mea pentru denunt calomnios, abuz in serviciu ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios calin_pop2000 calin_pop2000 buna ziua o persoana mi-a facut plangere penala la politie pentru amenintare , santaj, ultraj contra bunelor moravuri ,iar, aceasta ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa peraspera peraspera Marturie mincinoasa din cate am citit pe aici, se refera numai la o actiune a MARTORULUI. Dar, daca cineva iti face o actiune(civila) si scrie lucruri ... (vezi toată discuția)