avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii retinere cass
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

retinere cass

Buna seara,pentru o persoana care este colaborator ,agent asigurari ,dar fiind ca statut pensionar de boala cu drept de munca ,din comisionul dat de firma i se retinea 16 %impozit ,5.5 %cas,....dar luna aceasta i s-a mai retinut inca 10.5 %tot cas...este normal ???? multumesc

#-o:O
Cel mai recent răspuns: elena raduta , utilizator 14:55, 18 August 2012
Cota de 5,5% nu reprezinta CAS ci reprezinta CASS adica contributia asigurarilor sociale de sanatate
multumesc,scuze ...aveti dreptate pe fluturas asa scrie :, 5,5% CASS ,impozit 16% si din nou CAS 10,5 ,eu suma retinuta din acest CAS NU O INTELEG ....deci total retineri 32%!!!
este cat se poate de normal..doar traim in Romanikk... iar CAS-ul retinut va va creste putin pensia (atunci cand veti iesi la pensie pentru limita de varsta -acum fiind in pensie de boala dupa cum ati declarat)
dar este legal sa se opreasca aceasta suma de16 % din indemnizatia de ag .asig .,ce lege prevede acest procent!!!! tinand cont ca la alti colegi nu se retine aacesti 10,5%,doar 5,5 % din veniturile obtinute ....iar pers. in cauza i se mai retine in plus 10,5%!!!????:((#-oX-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass si cas defcon defcon pe fluturasul de salar apare Cass5.5% si CAS 10.5% care din taxe se vor micsora de la 6.5% la 5.5% avind in vedere ca nici o taxa nu este de 6.5% ?????? (vezi toată discuția)
Conventie civila Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. In cazul unei conventii civile, ce retineri se efectueaza din venitul brut? Multumesc. (vezi toată discuția)
Impozitare bonuri de masa midadu midadu As vrea sa stiu cum se impoziteaza bonurile de masa.Suma aferenta acestora se aduna cu venitul brut din care se calculeaza 0,05% somaj, 10,5 % pensii si 5,5 % ... (vezi toată discuția)