avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii informtii iesire la pensie si somaj
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

informtii iesire la pensie si somaj

buna ziua va rog frumos daca putei sa-mi spuneti in caz de salarii compensatorii cit se impoziteaza.Daca voi sta un an in somaj (in ian 2013 fac 55 ani si acum am 35 ani vechime)trecerea la pensie anticipata partial este socotita la val somajului?cum se calculeaza somajul am un sal net 1290 lei brut 1800. pensia anticipata partial se poate recalculadupa o perioada?va multumesc. sal compensatorii=38760 lei.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:10, 19 August 2012
1. Salarii compensatorii sunt supuse acelorasi cote de contributii si salarii ca si un salariu, cu exceptia contributiei pentru somaj.

2. Valoarea pensiei nu este calculata in functie de indemnizatia de somaj ...

3. Indemnizatia de somaj reprezinta 75% din valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data stabilirii acestuia, la care se adauga, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 3 ani, o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului brut de baza lunar pe ultimele 12 luni a unei cote procentuale diferentiate, astfel:
3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 3 ani;
5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 10 ani;
10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 20 de ani.

•„Indicatorul social de referinta in vigoare” are acum o valoare de 500 lei.

1. Perioada de somaj indemnizat este stagiu de cotizare la pensie.

2. Contributia de asigurari sociale pentru someri se suporta integral din bugetul asigurarilor pentru somaj la nivelul cotei stabilite pentru conditii normale de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul somaj ContSters193525 ContSters193525 Va rog sa imi ziceti daca intru in somaj din 01.02.2013 se ia in calcul ianuarie 2013 unde sunt si cele trei salarii compensatorii pe care ni le acorda firma? (vezi toată discuția)
Calcul somaj lilicrin lilicrin Din indemnizatia de somaj se fac plati catre sanatate si/sau pensie, etc. ? Daca da care este suma minima care o ridica un somer ce a lucrat mai mult de 5 ani ... (vezi toată discuția)
Drept la șomaj jwx jwx Bună ziua. Am și eu o întrebare ;lucrez la o firma privata de 23 ani și acum se fac restructurări. Salariul mediu brut de 3200 lei. Dacă ies în șomaj ... (vezi toată discuția)