avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CAS 5,5% platit la PFA ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CAS 5,5% platit la PFA ?

Buna ziua.In cazul meu,ca si al altor colegi ai mei aflati in aceeasi situatie,avem joburi full-time unde platim toate daravelele catre bugetul de stat.De ceva vreme ne-am gasit al doilea job,cu contract de colaborare pe baza de PFA.Am observat ca pe facturile cu comisioanele de incasat pt munca noastra apare si CAS 5,5%.Intrebarea mea ar fi:este ok sa platim de 2 ori CAS-ul?multumesc
Cel mai recent răspuns: 60cornelia , utilizator 22:50, 19 August 2012
conform legii sanatatii (ART. 257 din Legea 95/2006) se plateste CASS (5.5%) si din activitatile independente chiar daca titularul de pfa detine si un contract individual de munca
puteti sa ma lamuriti cum completez d112?
- ptr un pfa /ii cu activ de comert ce selectez la denumire ceanta? dar la tip asigurat?
va mutumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa plata cass CONSULTING ABM CONSULTING ABM Daca poate cineva,va mai rog sa ma ajutati cu un raspuns. Cum am mai spus, sunt pensionara la limita de varsta si sunt PFA. Intrebarea mea este; trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pensionar militar si pfi - cass se plateste de 2 ori? pfipensionar pfipensionar Buna ziua, Sunt pensionar militar de cativa ani si anul trecut mi-am infiintat un PFI. Intrebarea mea este: achit contributia la asigurarile de sanatate de ... (vezi toată discuția)
Contributie cass iulius dogan iulius dogan Buna ziua, Sunt un PFA inregistrat in iunie 2009 si am platit 5.5% CASS + 0.85% CM din venitul estimat pentru 2009. Pe langa venitul realizat pe PFA mai am ... (vezi toată discuția)