avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... emiterea ordinului de protectie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

emiterea ordinului de protectie

Cat poate dura punerea in aplicare a ordonantei prezidentiale cu emiterea ordinului de protectie? Sotul meu este violent si ne ameninta mereu. Primul termen este in octombrie. Si ce acte sunt necesare?
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 12:14, 22 August 2012
Buna ziua.
In caz de urgenta deosebita, instanta poate emite ordinul de protectie chiar in aceeasi zi, pronuntandu-se pe baza cererii si a actelor depuse, fara concluziile partilor.
Pronuntarea se poate amana cu cel mult 24 de ore, iar motivarea ordinului se face in cel mult 48 de ore de la pronuntare.
Recursul este posibil în termen de 3 zile de la pronunţare sau comunicare.
Actele pot fi certificate medico-legale, alte documente medicale, raspunsul politiei, in functie de situatia dumneavoastra (constatari asupra actelor de violenta (violenta prin aplicare de lovituri, prin maltratare psihica, distrugere de bunuri comune, alungarea din locuinta, certuri de fata cu minorii, scandaluri de fata cu vecinii, detine arme, martori existenti, etc...).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzata fizic in fata copiilor Oanamares Oanamares Ce ar putea face o persoana abuzata fizic si verbal in fata copiilor, in afara de o plangere la politie, insotita de un certiicat medico legal? Parasitea ... (vezi toată discuția)
Ordin restrictie anda206 anda206 Sotul meu este extrem de violent si de 4 luni traiesc alturi de copii mei o drama alaturi de acest om. Se imbata, face scandal, afecteaa in mod continuu ... (vezi toată discuția)
Divort marinela_2017 marinela_2017 Buna ziua, Sunt in divort cu sotul meu, stam intr-o locuinta sociala, data de primarie, titular de contract sunt eu. Chiar nu mai putem locui impreuna, am ... (vezi toată discuția)