avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte vanzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte vanzare imobil

Buna ziua si bine v-am gasit,

Doresc sa vand un imobil proprietate personala, dar singurele acte pe care le am sunt contractul de vanzare-cumparare intre mine si fostul proprietar in 5 exemplare si incheierea de autentificare de catre un notar in 4 exemplare.Am inteles de la agentul imobilar cu care colaborez ca imi trebuie cadastrul si intabularea pentru a putea vinde si ca nu intelege cum am achizitionat-o fara acestea.Am citit contractul de vanzare-cumparare in care specifica"..intabulat dreptul de proprietate in Cartea Funciara Individuala nr ... cu numar cadastral(provizoriu)... conform extrasului de CF..." . Astea sunt doar provizorii si trebuie facute altele sau trebuie sa le ridic de la OCPI? Ce alte acte imi trebuiesc pentru vanzarea imobilului?
Cel mai recent răspuns: adighe , utilizator 14:10, 25 August 2012
Imobilul este intabulat, cereti un extras de CF de informare.
Fata de cele relatate de dumneavoastra, reiese ca este intabulat dreptul de proprietate al vechilor proprietari, nu al dumneavoastra.
In aceste conditii nu puteti vinde prin act autentic in fata notarului respectivul imobil, fata de faptul ca nu aveti intabulat dreptul dumneavoastra de proprietate.
puteti tousi vinde imobilul si in conditiile in care dreptul de proprietate nu este intabulat, prin intermediul instantei de judecata, urmand o anumita procedura.
Pentru mai multe informatii va stau la dispozitie
Trebuie sa ma adresez la OCPI, nu?
Va multumesc domnule avocat Popescu, acum am citit mai bine si am vazut ca la sfarsitul contractului scrie ca eu, cumparatoarea , declar ca voi indeplini formalitatile necesare pentru intabularea dreptului de proprietate. De asemnea , pe incheierea de autentificare este specificat ca: ' prezentul drept s-a intabulat in C.F. individuala nr... cu incheierea nr...( altul diferit de cel scris in contractul de vanzare-cumparare, cel al fostilor proprietari )' . Se poate ca acela sa fie nr de intabulare pe dreptul meu de proprietate?
Exact. De aceea v am spus sa scoateti un extras de informare care va costa 20 de Ron.

Alte discuții în legătură

Pasi de urmat in cumpararea unui apartament? h.ana84 h.ana84 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament si nu stiu nimic despre cum se procedeaza...Cam cat timp dureaza actele?ce avans se da? ce acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Lipsa dosar cadastral mireamirela mireamirela Buna ziua! Cum se poate proceda pentru vanzarea unui apartament, pentru care dreptul de proprietate este deja intabulat in cartea funciara colectiva si ... (vezi toată discuția)
Documente necesare AneMariDorina AneMariDorina Doresc sa-mi cumpar un apartament. Ce acte trebuie sa am asupra mea ca si cumparator si ce documete trebuie sa aiba cel care vinde? Ce taxe ar trebui sa achit ... (vezi toată discuția)