avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare o parte din casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare o parte din casa

As dori sa stiu cum se procedeaza in vanzarea unei parti din casa...documente ...cateva informatii utile.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gela Gavrila , Consilier juridic 14:56, 20 Martie 2018
Mergeti la un notar. In principiu aveti nevoie de actul de proprietate, actele de identitate, certificatul fiscal, adeverinte de utilitati.
Daca sunteti proprietar pe acea parte din casa mergeti la notar impreuna cu actele de proprietate si schita cadastrala, alte indrumari le primiti de la biroul notarial
Proprietatea este a mea si a sotului...
Este vorba de schita cadastrala de la cumparare sau trebuie sa iau de la cadastru???
Va multumesc pentru raspunsuri.
Pt ca sunteti ambii proprietari si e vb de o proprietate in devalmasie, veti putea vinde o cota cu acordul sotului, veti vinde impreuna. Daca vreti sa vindeti numai partea dvs, nu puteti fara sa faceti partaj.
Ca si acte, aveti nevoie de titlul de proprietate - in cazul dvs contractul incheiat la cumparare, cadastru, daca are- luati de la ocpi , precum si o copie dupa incheierea de intabulare, extras de carte funciara- toate astea de la ocpi. Apoi, certificat fiscal (e valabil doar pana la sfarsitul lunii), adeverinta de la asociatia de proprietari ca nu aveti datorii la intretinere, sau daca aveti, care sunt alea, actele dvs de identitate valabile inca.. si cam atat.

Da, schita cadastrala de la cumparare, din care rezulta ca este inscris imobilul in Cartea Funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa dosar cadastral mireamirela mireamirela Buna ziua! Cum se poate proceda pentru vanzarea unui apartament, pentru care dreptul de proprietate este deja intabulat in cartea funciara colectiva si ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am un teren de 1000mp (20 * 50). Am facut dezmembrarea la el in 2 parti egale de cate 10 * 50, in speranta ca voi vinde o jumatate. Am luat de la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! dețin casa _ urmare a unui proces de partaj ( tranzacție ... DaDire DaDire Buna ziua! Dețin casa _ urmare a unui proces de partaj ( tranzacție încheiată în anii \'90) O pot vinde sau dona unuia dintre copiii mei _( sau unui ... (vezi toată discuția)