avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lipsa dosar cadastral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lipsa dosar cadastral

Buna ziua!
Cum se poate proceda pentru vanzarea unui apartament, pentru care dreptul de proprietate este deja intabulat in cartea funciara colectiva si individuala, dar proprietarul nu se mai afla in posesia dosarului cadastral transmis de fostul proprietar. Dosarul cadastral a fost retinut la Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara cu ocazia depunerii cererii de intabulare de catre actualului proprietar, lucru intamplat cu ceva ani in urma. Ce solutii exista pentru acest tip de situatie?
Totodata, am vazut pe site-ul diferitelor cabinete notariale actele care trebuie prezentate in vederea autentificarii contractului de vanzare cumparare.
In anumite cazuri erau solicitate: actul de proprietate, in original, actele de identitate ale partilor, in original, certificat de atestare fiscala de la directia de impozite si taxe locale a Primariei, adeverinta de la asociatia de locatari, dosarul cadastral in original, precum si o factura de la furnizorul de energie electrica.
In alte cazuri erau solicitate: actul de proprietate, in original, actele de identitate ale partilor, in original, certificat fiscal de la directia de impozite si taxe locale a Primariei si atat.
Care sunt, de fapt, documentele necesare?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 12:07, 21 Iulie 2009
Prezentarea la notar a documentatiei cadastrale nu este obligatorie prin lege. Documentatia cadastrala va poate fi in schimb solicitata de catre cumparator, mai ales in cazul terenurilor, deoarece in ea este reflectata situatia in fapt a terenului/imobilului. In cazul unui apartament riscurile unor diferente intre ceea ce este inscris in CF si ceea ce a masurat expertul cadastral sunt foarte mici.
In cazul in care va va fi necesara documentatia cadastrala a apartamentului, puteti obtine o copie direct de la OCPI, pe baza de cerere si taxa de 2 lei/pagina copiata.
Trebuie sa stiti ca nu toate imobilele din acest stat sunt cadastralizate...chiar daca ele sunt intabulate:((
Va dati seama de acest lucru dintr-un simplu extras CF de informare - daca imobilul este identificat dupa nr. top., si nu dupa nr. cad., atunci nu are cadastru facut.
Acest lucru nu se aplica imobilelor construite si intabulate dupa anul 1996 cand a intrat in vigoare Legea cadastrului, dar este aplicabil celor mai vechi.

Obligatorii-obligatorii pentru instrainare sunt actele de identitate ale partilor, in original si certificatul de atestare fiscala pentru imobilul instrainat. Actele de dobandire le puteti prezenta si in copie, sau se pot obtine in copie certificata de la OCPI, la fel ca si documentatia cadastrala.
Buna ziua !
In primul rand , pentru dosarul cadastral puteti face cerere la biroul de carte funciara si vi se va elibera o copie.
In al doilea rabd , in cazul in care doriti sa instrainati apartamentul va trebuie urmatoarele documente:
1--act de proprietate(original)
2--incheierea de intabulare(original)
3--actele de identitate ale proprietarilor(in cazul in care unul dintre ei vinde prin mandatar , procura originala a mandatarului)
4--adeverinta de la asociatia de proprietari vizata la primaria de sector din care rezulta ca nu exista datorii la intretinere(original)
5--certificat fiscal(valabil 30 de zile de la data eliberarii , daca este eliberat dupa data de 25 ale lunii in curs este valabil si toata luna urmatoare)
6--factura pentru plata energiei electrice
7--extras de carte funciara ( acest document il scoate notarul de la cartea funciara in urma depunerii de catre dvs a cererii)
SUCCES!B-)
Toate cele enumerate de d-voastra. sunt necesare incheierii unui cv.
Documentatia cadastrala o puteti refacecu ajutorul celor de la cadastru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte vanzare imobil adighe adighe Buna ziua si bine v-am gasit, Doresc sa vand un imobil proprietate personala, dar singurele acte pe care le am sunt contractul de vanzare-cumparare intre ... (vezi toată discuția)
Cum se poate face cartea funciara silvester1 silvester1 am chemat pe cei de la primarie pentru a face masuratorile in vederea intocmirii cartii funciare.au venit au masurat,au zis ca trebuie luata masuratoarea prin ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare pe orizontala pompagiu pompagiu Care ar fi pasii legali pentru separarea pe orizontala a unui imobil,in speta parterul unei vile +curtea din fata afernta, dezmembrat din vila P+1+M ? (vezi toată discuția)