Legea 8/1996 actualizata, art 139^9 nu este destul de explicita cu privire la detinerea de soft piratat, dar FARA ca acestea sa fie comercializate sau instalate in calculator. As dori sa aflu cat de grav este sa detii cd-uri cu programe piratate, daca nu le utilizezi in nici un scop? Pur si simplu le-ai primit si le-ai pastrat fara sa le fi utilizat vreodata?
Mai am o nedumerire cu privire la acest caz. Cei care au fost in asa zis control , erau un comisar sef si inca un politist de la politia economica locala si nici un membru BSA. Pentru ca ei sa-mi controleze in dulapuri dupa acele cd-uri pe care se pusese praful deja, nu aveau nevoie de mandat? Ei s-au legitimat pur si simplu, apoi au actionat ca si cum as fi fost nevoita sa le dau voie sa-si faca de cap in firma mea. In procesul verbal , care l-au completat ulterior controlului, era deja redactat aspectul ca au venit prin autosesizare si au specificat ca eu le-am pus la dispozitie acele cd-uri. Daca le-am zis ca nu eu le-am dat voie sa cotrobaie,au zis ca daca nu semnez ma acuza de necooperare cu organele de control si imi confisca unitatea de calculator.Dupa intocmirea procesului verbal au chemat un martor sa semneze,( care de fapt nici nu a fost de fatza ). Am dreptul sa-i reclam de abuz in acest caz? Multumesc.
PS. Aveti dreptate, voi contracta un avocat, dar pana atunci vreau sa stiu pe ce ma bazez.
dvs trebuia sa semnati acel proces verbal cu obiectiuni in sensul ca sa contraziceti ceea ce era completat in procesul verbal. daca l-ati semnat fara obiectiuni, inseamna ca ati recunoscut ceea ce era scris de ei.