avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua
nu stiu daca exista un subiect de genul divort on acest forum dar fac o incercare in speranta ca voi obtine un sfat.sunt casatorit de 13 ani si anl acesta am aflat cu stupoare ca sotia mea avea relatii extraconjugale in cei mai multi ani de casatorie.detinem impreuna o proprietate la care mentionez am lucrat ani de zile de unul singur depunand timp si efortsi de multe ori si bani personali.am si o masina pe numele meu iar acum in prag de divort imi cere jumatate din valoarea ei.as dori respectuos sa imi dati sfaturi in ceea ce priveste ce actiuni ar trebui sa intreprind ce trebuie sa fac pt ca nu stiu nimic de partaj de divort absolut nimic.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 11:55, 22 August 2012
Buna ziua.
1. Divortul il puteti obtine cu mentiunea "din vina exclusiva" a sotiei, numai daca aduceti probe concludente asupra infidelitatii ei, dar aceasta nu o impiedica sa ceara la partaj dreptul de 50% din valoarea bunurilor mobile si imobile (locuinta, masina, mobila) sau chiar mai mult.
2, Luati in calcul veniturile efectuate de ambele parti, cu cat ati contribuit la "cresterea averii", si cu cat a contribuit sotia. Daca ati contribuit cu mai mult decat ea, puteti solicita un procent mai mare decat 50%, dar nu 100%.
3, Pana si munca in gospodarie este luata in calcul. Puteti dovedi ca ati lucrat la casa cu martori. Daca aveti si o meserie apropiata celui de constructor este foarte bine.
4. Pentru a cere cota-parte mai mare de 50%, faceti cerere reconventionala, dar va trebui sa o taxati. Nu stiu ce valoare a dat sotia locuintei. Mergeti la judecatorie sa aflati cat este taxa, in functie de valoarea declarata.
5. Daca valoarea este mai mica sau mai mare decat cea reala, solicitati o expertiza, dar va costa.
6. İn cazul in care aveti credite la banci se vor lua in calcul si acelea. Datoriile sunt comune.
Va doresc succes!
İnca un lucru; pe acest site, in dreapta exista scris "Cautare in forum". Acolo scrieti divort sau partaj si va va da celelalte subiecte.
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2012
tarkan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj OlnMadalina OlnMadalina Buna ziua! In cazul in care eu cu sotul meu avem un imobil, dar la construirea si amenajarea lui acesta nu a contribuit financiar, plus ca o perioada de ani nu ... (vezi toată discuția)
Partaj ClaudiaDarius07 ClaudiaDarius07 buna ziua. sunt divorțat de 3 ani di as vrea sa deschid partajul in tribunal deoarece fosta mea soție nu vrea la notar pentru ca nu e de acord să ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj dupa 10 ani de casatorie victoriamko victoriamko Sunt casatorita de 10 ani. De curand am aflat ca sotul meu are o legatura extraconjugala si nu mai doreste sa continue mariajul. In prezent locuiesc in ... (vezi toată discuția)