avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat..posibila incriere la scoala...?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat..posibila incriere la scoala...?

As avea rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea situatie:o persoana posesoare de permis cat B inca ,il are suspendat pe o perioada de 4 luni,are dreptul de a se inscrie la scoala de soferi pentru a incepe preagtirea teoretica si practica?intelegem ca sustinerea examenului va fi dupa ce va intra din nou in posesia permisului ..
Multumesc anticipat.


Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:05, 22 August 2012
intelegem ca se doreste obtinerea unei alte categorii.

conditiile ptr obtinerea altei categorii sunt prevazute la art. 34 care trebuie coroborate cu prevederile art. 33 din HG1391-regulam.de aplic. oug 195

Art.23-oug 195
(4) Persoanele care solicită prezentarea la examen pentru obţinerea permisului de conducere sau a unor noi categorii ori subcategorii ale acestuia trebuie să îndeplinească, potrivit legii, condiţiile de vârstă, să fie apte din punct de vedere medical şi să facă dovada pregătirii teoretice şi practice prin cursuri organizate de unităţi autorizate, potrivit legii.

Art. 33. – (1) Persoana care solicita examinarea în vederea obtinerii permisului de conducere trebuie sa îndeplineasca urmatoarele conditii:
a) sa aiba vârsta de cel putin 16 ani împliniti, pentru subcategoriile A1 si B1;
b) sa aiba vârsta de cel putin 18 ani împliniti, pentru categoriile A, B, BE, C1, C1E si Tr;
c) sa aiba vârsta de cel putin 21 de ani împliniti, pentru categoriile C, CE, D, DE, Tb si Tv, precum si subcategoriile D1 si D1E;
d) sa fie apta din punct de vedere medical pentru conducerea autovehiculelor din categoriile si subcategoriile pentru care solicita examinarea;
e) sa nu fi fost condamnata, prin hotarâre judecatoreasca ramasa definitiva, pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice sau de omor, lovire ori vatamare cauzatoare de moarte, vatamare corporala grava, tâlharie sau de furt al unui autovehicul;
f) în cazul în care a fost condamnata printr-o hotarâre judecatoreasca definitiva, pentru una din infractiunile prevazute la lit. e) sa faca dovada ca îndeplineste conditiile prevazute de art.116 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002, republicata pentru prezentarea la examen în vederea obtinerii unui nou permis de conducere.
g) sa fie apta din punct de vedere psihologic pentru a conduce autovehicule sat tramvaie pe drumurile publice.
(2) Conditia prevazuta la litera g) a alin. (1) opereaza pâna la data aderarii României la Uniunea Europeana.

Art. 34. – (1) Pentru programarea la examen în vederea obtinerii permisului de conducere, dosarul personal al solicitantului trebuie sa contina urmatoarele documente:
a) cererea-tip, semnata de solicitant;
b) fisa de scolarizare în care se consemneaza si avizul medicului „apt pentru conducerea vehiculelor” din categoria sau subcategoria pentru care se solicita examinarea. Fisa medicala se pastreaza la unitatea autorizata care a pregatit candidatul;
c) certificatul de cazier judiciar;
d) copia actului de identitate;
e) chitantele de plata a taxelor aferente obtinerii permisului de conducere.
(2) Programarea la primul examen a candidatilor pentru obtinerea permisului de conducere se efectueaza de catre unitatile autorizate la care acestia au urmat cursurile de pregatire teoretica si practica.
(3) Titularul unui permis de conducere care solicita obtinerea de noi categorii sau subcategorii, trebuie sa depuna la dosarul de examinare, pe lânga documentele prevazute la alin.(1) si o copie a permisului de conducere.

in concluzie:puteti face pregatirea teoretica si practica ptr obtinerea unei alte categorii in perioada de suspendare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere jemna.nicolae jemna.nicolae Buna seara la toti. Sunt in Italia de 2 ani jumate si rezident mai mult de un an. Doresc sa fac permisul de conducere romanesc. Dupa legile la italieni am ... (vezi toată discuția)
Cazier aleksyk aleksyk daca am cazie mai am voie sa dau de permis (vezi toată discuția)
Am fost condamnat pentru ca am condus fara permis, am dreptul sa solicit examinarea pentru obtinerea permisului de conducere? 19051972 19051972 am avut o condamnare data in anul 2004 ptr conducere fara permis, am fost arestat in anul 2008 si eliberat in anul 2010 ptr buna purtare .as dori sa fac scoala ... (vezi toată discuția)