avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infintare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infintare

Buna ziua.As dorii sa infintez o societate mixta romano-franceza, si as avea nevoie de explicarea in amanuntit a demersurilor necesare.Multumesc.
Cu respect
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 15:03, 29 August 2012
Societatea pe care doriti doriti s-o infiintati va fi persoana juridica romana avand in actionariat persoane juridice sau fizice straine straine. Deci nu se face nimic in plus fata de infiintarea unei societati care are actionari numai romani. Cerintele sunt identice iar pentru actele necesare va puteti informa pe site-ul ONRC.
Va multumesc pentru ajutor.Va doresc o seara frumoasa.
Buna dimineata.Imi cer scuze ca, deranjez din nou, dar am nevoie de mai milte informatii:
Profilul pe care ma axez eu este de fabricare si comercializare de aranjamente florale si lumanari . Daca eu, le fabric in tara, dar doresc sa le comercializez in Franta, de ce acte am nevoie?
Partenerul din Franta trebuie sa aduca de acolo ceva documente in acest sens?
Putem sa avem acelasi aport in societate, 50-50?
Daca in momentul de fata, eu confectionez produsul, am nevoie de avize speciale?
Trebuie sa angajez si un contabil francez?

Cu respect
O zi frumoasa
1.Dupa infiintarea societatii trebuie obtinut statutuk de platitor de TVA, apoi va inscrieti in Registrul operatorilor intracomunitari.
2.Nu este cazul.
3.Sigur ca da.
4.Nu este nevoie de avize speciale.
5.Societatea fiind persoana juridica romana aveti nevoie de romani.
PS. Daca sunteti din Bucuresti va pot ajuta.
Ultima modificare: Joi, 23 August 2012
George Moraru, Consultant fiscal
Buna ziua.Va multumesc pentru ajutor, dar nu sunt din Bucuresti, ci din Oradea.
Am luat legatura cu un avocat si o contabila din Franta, iar referitor la recuperarea TVA-ului, mi-sa spus ca am nevoie de avize din Franta, atata vreme cat produsul este comercializat acolo.
As dorii sa stiu daca exista vreo portita ca totul sa fie facut pe facturi romanesti, si daa exista posibilitatea sa nu fiu nevoita sa mai platesc un contabil francez.

Alte discuții în legătură

Modalitatea legala de functionare a unei societati dana.danila dana.danila Sunt administrator mandatar al unei firme care s-a constituit de curând şi care doreşte să execute ambalarea unor produse cosmetice franceze. Acestea pot ... (vezi toată discuția)
Firma romana cu activitate in franta domeniu forestier orzacionuc orzacionuc lucrez in franta in domeniul forestier,la negru si cifra de afaceri e destul de ridicata si as vrea sa imi deschid o firma pt a elimina pericolul care ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala germana cu activitate in romania BirsanPaul BirsanPaul Buna ziua, Va expun urmatoarea situatie: O firma germana cu activitate in comercializarea si personalizarea articolelor textile doreste sa inceapa ... (vezi toată discuția)