avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infintare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infintare

Buna ziua.As dorii sa infintez o societate mixta romano-franceza, si as avea nevoie de explicarea in amanuntit a demersurilor necesare.Multumesc.
Cu respect
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 15:03, 29 August 2012
Din moment ce SC este persoana juridica romana vanzarile dvs. catre partenerul francez se vor face cu taxare inversa iar recuperarea TVA-ului se va face in Romania conform legilor romanesti. Nu va suparati dar contabilii francezi sa stea in Franta ca aici este Romania si dvs. o sa functionati dupa legile romanesti nu dupa cele frantuzesti. Daca ei sunt atat de destepti sa lucreze si sa functioneze dupa legile romanesti n-au decat dar nu prea cred asta!
Va multumesc pentru sfat:yes:
Buna ziua.As dorii sa ma interesez daca exista posibilitatea ca, in Romania sa infiintez firma mixta, dat totodata in Franta sa sa deschid o firma care sa fie afiliata la aceasta din Romania.Pe de alta parte, se poate ca, persoana fizica franceza sa fie si administrator si la ceea din Franta? Ce avantaje si dezavantaje as obtine?Ar fii mai avantajos ca aici in tara firma sa fie cu administrator roman, si sa fie afiliata la o firma din Franta? Va multumesc anticipat.
Dvs. nu ati inteles ca in Romania nu mai exista societatile mixte. In Romania exista numai societati romanesti sau filiale sau sucursale ale unor societati straine sau diverse tipuri de asocieri.
1. Puteti sa infiintati in Franta cate societati doriti dar ele vor functiona conform legile franceze.
2. Nu conteaza cetatenia administratorului.
3.Administratorii trebuie sa respecte legile romanesti.
4.Nu exista avantaje sau dezavantaje.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitatea legala de functionare a unei societati dana.danila dana.danila Sunt administrator mandatar al unei firme care s-a constituit de curând şi care doreşte să execute ambalarea unor produse cosmetice franceze. Acestea pot ... (vezi toată discuția)
Firma romana cu activitate in franta domeniu forestier orzacionuc orzacionuc lucrez in franta in domeniul forestier,la negru si cifra de afaceri e destul de ridicata si as vrea sa imi deschid o firma pt a elimina pericolul care ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala germana cu activitate in romania BirsanPaul BirsanPaul Buna ziua, Va expun urmatoarea situatie: O firma germana cu activitate in comercializarea si personalizarea articolelor textile doreste sa inceapa ... (vezi toată discuția)