avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie

am un copil dintr-o relatie cu un barbat casatorit, iar pt faptul ca l-am dat in judecata si am cerut drepturile copilului ma ameninta ca imi ia copilul! poate fi copilul amantei (eu), incredintat sotiei acestuia? cu alte cuvinte, in conditiile in care copilul nici nu il cunoaste pe el(tatal), are mai bine de 2 ani , timp in care nu l-a cautat niciodata pe copil, exista vreo posibilitate sa-mi ia copilul? mai mentionez faptul ca in momentul in care i-am spus ca sunt insarcinata nu a mai vrut sa stie de mine, iar de copil nici atat!
Cel mai recent răspuns: Ecaterinaa , utilizator 18:07, 24 August 2012
eu cred ca a spus destul de clar ca tatal biologic este casatorit si...... nu a mai vrut sa stie de ei...
deci din punctul dvs. de vedere nu ar trebui sa solicit in instanta drepturile copilului? eu consider ca este la fel de responsabil de copil ca si mine , iar drepturile copilului sunt drepturile copilului! ma adresez utilizatorului ,, elenor'', sa inteleg ca dvs. imi sugerati sa-l las in pace , daca nu l-a vrut pe copil, sa-si vada linistit de viata lui!
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2012
ronin08, utilizator
Scuze, ca intervin dar, tu nu observi ca elenor este total pe din`afara? Tu intrebi ceva, iar ea raspunde la cu totul altceva! Este normal sa soliciti in instanta drepturile copilului. Nu-i stirbi copilului drepturile care i se cuvin!
O! nu s-a inteles gresit desigur ca trebuie sa mergeti mai departe pt drepturile copilului asta isi doreste orice mama, eu am raspuns la raspunsul domnului patrascu cu mentionarea:
Stati linistita ca nu va ia nimeni copilul,tatal biologic a recunoscut copilul? cam asa suna desi ati explicat clar problema....

Daca nu este in acte, nu are nici drepturi dar nici responsabilitati. Daca il treceti in acte (vezi sfatul cu paternitatea) atunci puteti cere drepturile copilului, dar si dansul va putea cere program de vizita (cu luarea copilului in weekend, in vacante). Chiar daca nu va cere program de vizita in prima faza, atata timp cat nu veti cere incredintarea minorului, veti avea drepturi egale. Poate veni sa-l vada cand vrea etc.
Pe termen lung poate cere si reincredintarea copilului, insa, putin probabil sa vrea actuala nevasta. Insa, cine stie ce schimbari au loc in viata acestui om si ce aduce viitorul. Chiar daca acuma se arata dezinteresat, poate intra in viata copilului si a dumneavoastra oricand. Nu conteaza cat lipseste din viata lui. Instanta nu prea tine cont de astfel de considerente.

Daca v-ati gandit, sa aveti un ban in plus pentru copil, dar dansul sa nu aiba nici un drept asupra lui (nici acum, nici pe viitor), asa ceva nu se poate.

Aceasta este o decizie pe termen lung, cu consecințe pozitive sau negative, dependent de ceea ce va doriti. Eu va sfatuiesc, sa va ganditi foarte bine, ce va doriti pe termen lung cu acest barbat si ce credeti ca e mai bine pentru copil si pentru dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test de paternitate luise luise buna am si eu o intrebare in 2010 am recunoscut copilul unei femei si am trecut copilul pe numele meu eu sint casatorit, mama copilului nu este casatorita ... (vezi toată discuția)
Divort si recunoastere copil asboss28 asboss28 Buna ziua, am si eu o intrebare mai delicata, o prietena de a mea este maritata si are un copil de un an . Mentionez ca acest copil nu este al barbatului cu ... (vezi toată discuția)
Test adn dorit de tatăl biologic după adoptarea copilului, nerecunoscut de el, de către soțul mamei. ce șanse are să obțină efectuarea testului? Carla Ioana Carla Ioana Buna ziua! Scriu in speranta ca cineva ma poate linisti. In anul 2009, in urma unei relatii (nu de casatorie) am dat nastere unui copilas. De tatal copilului ... (vezi toată discuția)