Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 7057 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Împreună cu 10 specialiști de la EY România, KMPG România, Viboal FindEx și Dobrinescu Dobrev discutăm despre: TVA în comerțul electronic, SAF-T, analiza de risc fiscal etc. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

as dori si eu un raspuns daca se poate....impreuna cu sora mea,avem un certificat de mostenitor de pe urma tatalui nostru.de mult timp suntem(eu si sora) in certuri cu ea,iar acum dupa decesul tatalui ne ameninta ca isi va revendica dreptul asupra mostenirii.mentionez ca parintii mei erau divortati de cativa ani buni,iar averea tatalui a dobandit-o tot printr-o mostenire dupa divortul lor
Cu cine anume sunteţi în certuri dvs. şi sora? cu mama dvs.? Dacă da, în condiţiile în care aceasta era divorţată de tatăl dvs. la data decesului său, şi neavând calitatea de soţie supravieţuitoare, nu poate obţine vreo cotă din moştenire.
legal erau divortati de 5 ani....averea tatalui era tot dintr-o mostenire(a bunicilor),actul fiind facut cu 2 ani in urma
Nu ar fi avut importanţă faptul că bunurile proveneau din moştenire, dacă la data decesului tatăl dvs. ar mai fi fost căsătorit cu mama dvs., aceasta din urmă ar fi beneficiat de cota prevăzută de lege pentru soţul supravieţuitor. În condiţiile expuse de dvs. vă ameninţă degeaba, fiindcă nu ar putea obţine nimic în instanţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatălui meu? am drept de moștenire? iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatalui meu? Bunicul meu patern era si tatal acestui unchi. Am detinut doua proprietati (casa si curte ... (vezi toată discuția)
Moștenire sau nu ? AlexandruDragos AlexandruDragos Bună ziua. Câteva răspunsuri vă rog : Persoana care a decedat in urmă cu câțiva ani deține o proprietate (casă,pământ, etc.) . Această ... (vezi toată discuția)
Vă rog să mă ajutați cu un răspuns: dacă bunica încă trăiește, ce drept de moștenire avem noi nepoții după moartea tatălui, dacă ea nu a făcut succesiunea după moartea străbunicii? D@n@@@ D@n@@@ Nu știu cum sa încep. ....tatăl meu a murit acum 7 ani, bunica(mama lui) inca trăiește are 93 de ani, tatăl meu in certificatul de naștere la tată are ... (vezi toată discuția)