avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CONTRACT ABUZIV ???
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CONTRACT ABUZIV ???

Este normal ca un furnizor de servicii (de telefonie in acest caz) sa intrerupa furnizarea serviciilor pentru neplata si totusi sa factureze in continuare serviciile ca si cum as beneficia de ele ? Culmea ,se calculeaza penalizari pentru neplata serviciilor de care eu nu mai beneficiez !
Cel mai recent răspuns: corasa , utilizator 12:22, 28 August 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Nu, firma nu are dreptate. Serviciile oprite nu atrag obligatii din partea clientului, el e tinut sa plateasca doar acele facturi si penalizari aferente perioadelor in care a beneficiat de servicii. (art. 1470 Cod Civil : "Orice plata presupune o datorie")

Prevederile contractuale pot stabili orice, in acest caz clientul este aparat de legea protectiei consumatorului impotriva clauzelor abuzive care ar ocoli prevederile codului civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de plata facturi de gunoi sorin2tudora sorin2tudora Buna ziua, Am o rugaminte: la noi, la asociatie, termenul de plata al facturii de gunoi este de sapte zile. Mentionez ca in acest mod, asociatia noastra, este ... (vezi toată discuția)
Calcularea penalitatilor mariamadalina mariamadalina As avea si eu o intrebare...lucrez la o firma provider de internet si dorim sa trimitem somatii de plata clientilor nostrii restantieri....colaborarea noastra ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract furnizor de internet vlucian vlucian Buna ziua. As dori sa stiu daca am dreptate in urmatoarea speta: - se da un cetatean, numit in continuare client, cu abonament la un furnizor mare de ... (vezi toată discuția)