avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Inregistrarea datei de incetare a C.I.M. in declaratia ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Inregistrarea datei de incetare a C.I.M. in declaratia 112

Un contract de munca inceteaza in data de 2 iulie 2012 (intr- zi de luni). In declaratia 112 aferenta lunii iunie 2012, nu am completat nimic la data plecare caci nu ma lasa sa scriu o data care nu apartine lunii in curs. Astfel, in declaratia 112 din luna iulie, am completat data plecare 02.07.2012, venit 0, zile lucrate 0, zile suspendate 0. Nu pot valida pentru ca zile lucratoare si zile suspendate nu pot fi in acelasi timp 0 daca asiguratul este asigurat la sistemul de somaj.
Ce pot face in acest caz? Cum intocmesc corect declaratia 112 in luna iulie 2012?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: manug , utilizator 09:40, 25 August 2012
Buna ziua Dna.Carla, ma aflu in aceeasi situatie , eu m-am gandit asa:la date identificare asigurat sa trecem pe varianata de neasigurat atat la sanatate cat si la somaj, dupa care la sectiunea A ore 0 ,baza 0 ,deci de plata 0 , eu am incercat si am putut valida asiguratul , doar ca la Adauga creante o sa va afiseze doar impozitul pe 0 pe care l-ati introdus manual, aici cred ca ar trebuii adaugate toate creantele pe 0.Ce parere aveti?Sau aveti o varanta mai buna.Astept .........O zi buna.

Nu stiu care e solutia corecta. Dar cred ca cea mai buna varianta in acest caz este sa fac rectificativa la luna iunie si sa trec la data plecare 30.06.2012 si am incheiat situatia salariatului, nemaifiind nevoie sa-l prind in iulie.
La situatia expusa de dvs, nu e corect sa apara doar impozitul, ar trebui sa apara toate creantele cu 0. Si nu puteti sa bifati neasigurat pt ca, conform legii, asigurarea este obligatorie in cazul incheierii contractului de munca.
Sa-mi spuneti cum ati rezolvat.
In instructiunile de completare ale declaratiei 112 scrie:
6. Caseta “Data plecare” - se completează numai pentru sistemul de asigurări
sociale de sănătate - se înscrie data la care încetează activitatea asiguratului la un
angajator, respectiv data la care încetează relaţia de dependenţă dintre asigurat şi
instituţia asimilată angajatorului.
Ma intrebam, pentru a prinde incetarea in iulie, daca nu cumva trebuie doar sa punem neasigurat in sistemul de somaj, caz in care asiguratul ar fi validat.
Eu am mers pe varianta cu neasigurat deoarece oricum baza va fi de 0 lei,deci nu va fi asigurat nici la somaj si nici la sanatate din moment ce nu vor fi declarate si platite contributii.Daca puneti doar la somaj ca neasigurat nu va lasa sa validati deoarece zice ca este asigurat la sanatate si nu poate fi baza de 0 lei (aceeasi poveste ).Eu astept un rasapuns de la anaf,sper sa -l primesc maine pana in orele 16.O sa va tin la curent.

Daca ati primit raspunsul de la ANAF, va rog sa mi-l comunicati si mie cat mai repede. Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Completare data plecare si zile/ore lucrate in cazul incetarii cim cu 1 ale lunii florinita florinita Am un agajat care inceteaza CIM cu 1 iulie 2011. Practic in luna iulie nu mai apare pe stat si deci nici in declaratia 112. Pentru a nu avea `probleme la ... (vezi toată discuția)
Declaratia 112 cimpazu cimpazu buna seara, am depus D112 online, nu am primit mesaj de eroare, am descarcat si recipisa dar in momentul transmiterii nu mi-au primit decat D112pdf. D112xml ... (vezi toată discuția)
Noua declaratie 112 pentru asociatii ankuta ankuta buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns legat de noua forma adeclaratiei 112. Eu initial faceam 112 verificam sa vad daca e ok cu statul si apoi ... (vezi toată discuția)