avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diminuare salar angajat al unei societati SRL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diminuare salar angajat al unei societati SRL

Administratorul unei societati poate diminua salariul unui angajat si in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: SimonescuC , utilizator 13:08, 24 August 2012
pt condorvb

Administatorul are obligatia de a informa, salariatul, anterior modificarii unui element al CIM, inclusiv salariul, pe mai multe considerente, care nu sunt limitative:
1. reducerea volumul de activitate;
2. reducerea atributiilor specifice din fisa de post;
3. etc.
Insa, asa cum a punctat si @freeelis daca nu are acordul salariatului, nu poate face aceasta modificare decat prin act aditional, care implica acordul partilor semnatare ale contractului de munca.
In cazul refuzului angajatului, administratorul fie va mentine in continuare aceste drepturi fie va concedia salariatul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsoarare salariu geo_best84 geo_best84 Am si eu o intrebare: din momentul in care semnez actul aditional prin care \"sunt\" de acord cu trecerea de la functia de Manager de zona la cea de ... (vezi toată discuția)
Refuzul semnarii unui act aditional la cim anieta anieta Buna ziua! Ce se intampla daca un salariat refuza sa semneze un act aditional la CIM? Motivul pentru care se intocmeste un act aditional este micsorarea ... (vezi toată discuția)
Act aditonal micsorare salariu vs preaviz ionescu.maurelia ionescu.maurelia Pot primi in acelasi timp (pentru a semna) act aditional prin care mi se micsoreaza salariul si preavizul pentru disponibilizare? (vezi toată discuția)