avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare cheltuieli de judecata de la ITM
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare cheltuieli de judecata de la ITM

Buna tuturor!
O societate obtine la judecatorie sentinta favorabila la o plangere contraventionala impotriva ITM. Se admit cheltuielile de judecata, in suma de 2000 lei. ITM-ul face recurs, dar acesta este anulat, la cererea societatii, pe motiv ca nu s-au depus motive pana la primul termen.
1. Societatea nu a primit nici o sentinta privind solutionarea recursului, exista asa ceva sau ramane valabila sentinta judecatoriei?
2. Cum se poate recupera suma de la ITM? Se face o cerere scrisa si se ataseaza sentinta, care eventual a fost investita cu formula executorie?
3. Exista posibilitatea ca ei sa plateasca in numerar la casierie sau musai prin banca?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: marap , utilizator 22:16, 23 August 2012
Dosarul de recurs se intoarce la prima instanta si acolo puteti solicita o copie a deciziei ... in acelasi timp solicitati si definitivarea sentintei.
Cand aveti hotararea definitiva notificati ITM sa va achite suma stabilita prin htarare .... probabil ca o sa primiti suma ca sa evite cheltuielile cu un executor. In notificare aratati si modalitatea in care puteti primi plata.
Multumesc frumos pentru raspuns.
O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa gianita gianita Printr-o sentinţă civilă din data de 27.09.2011 o soc.com a fost obligată să achite societăţii noastre o sumă de bani. După definitivarea sentinţei ... (vezi toată discuția)
Executare sentinta litigiu de munca anonim anonim cum se poate executa o sentinta litigiu de munca in favoarea angajatului, acesta avind de recuperat o suma de bani (10mil) de fapt cum pot sa intru in posesia ... (vezi toată discuția)
o solutie suciu_diana suciu_diana Buna seara, in 2009 sora mea a intentat un litigiu de munca fostului angajator. A castigat pe fond si instanta a acordat salariile majorate, indexate si ... (vezi toată discuția)