avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DIURNA sofer tir extern..........inselaciune sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DIURNA sofer tir extern..........inselaciune sau nu?

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati........
Sunt sofer de tir, pentru extern, angajat cu Contract de munc, in care scrie ca munca se desfasoara in strainatate, iar dupa aproape 2 ani, soferilor li s-a afisat pe perete o hartie in care scrie ca, incepand din data :ziua,luna,anul....salarizarea este de........, nemaiplatindu-se sambetele si duminicile in strainatate, si nici zilele de repaus. Adica diminuandu-se.
Mentionez ca se muncea in strainatate 6 saptamani si acasa 5 zile.
Deoarece noi nu am fost de acord, in conditiile in care munca era aceeasi sau mai mult, am facut o sesizare catre ITM.
In urma raspunsului ITM-ului, am remarcat ca DIURNA pe toata perioada lucrata( 2 ani), era de 75 euro/zi + salariul in tara de 720 lei/luna brut, fara a ni se platii orele suplimentare, ore de noapte, spor de vechime, coeficient de calificare...etc.
In acest caz, am remarcat ca pe fiecare luna trebuia sa primim in jur de 2400 euro/luna.....iar noi primeam 1500 euro/luna din care ni se retineau anumite sume nejustificat in scris, doar motivand verbal retinerile din diverse motive.
Intrebarea noastra este : CE PUTEM FACE IN ACEST CAZ, DACA NE PUTEM RECUPERA DIFERENTA DE DIURNA PE FIECARE ZI(TIMP DE 2 ANI) IN INSTANTA.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:52, 10 Aprilie 2018
Nu exista niciun text de lege care sa prevada asa ceva.

Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an. Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza concediul legal iulipaul iulipaul lucrez la intr-un restaurant in ture o zi da una nu si as vrea sa stiu cum se calculeaza concediul legal in conditiile astea pt.ca eu in contract sunt trecut ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna! ContSters160566 ContSters160566 Buna Ziua! Am si eu o intrebare pentru specialistii in acest domeniu. Dupa cat timp de la angajare, un angajat poate sa-si ia concediu de odihna? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Retineri din salariu pentru cheltuieli nedecontabile iuliandanescu iuliandanescu Buna ziua, Am avut o delegatie in Anglia (Londra) fara diurne, ni s-au virat bani in conturile personale in schimb pentru a achita mesele. Avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)