avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... buletin dupa casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

buletin dupa casatorie

Buna ziua, m-am casatorit de curand si acum trebuie sa ne schimbam buletinele, cum trebuie sa fac in conditiile in care locuim in apartamentul parintilor mei care au decedat din 2005 tata si 2006 mama, apartament pentru care nu am facut MASA SUCCESORALA nu am certificat de mostenitor, cum sa procedez eu acum sa ne putem face amandoi buletinele pe adresa apartamentului in care locuim dat fiind faptul ca acum 2 ani mi-am refacut buletinul si cei de la politie au venit in cercetare sa vada daca locuiesc acolo, au vb cu vecinii cu administratorul si abia asa am reusit sa refac buletinul. Acum cum sa mai fac si cum sa mai procedez? sunt intr-o anumita situatie...
Până la clarificarea situaţiei , rămâneţi pe vechiile domicilii.Nu există obligativitatea ca soţii să aibă acelaşi domiciliu, deşi este preferabil .Acest lucur îl veţi putea face la momentul clarificării lucurilor , dezbaterea succesiunii, înscrierii dreptului dvs. de proprietate, etc.
multumesc pt raspuns dar eu oricum trebuie sa imi refac buletinul este perforat
Motivul principal pentru care trebuie să-l schimbaţi este faptul că trebuie înscrisă noua stare civilă. ªi deteriorarea actului este un motiv întemeiat :)

Pentru ca trebuie sa va schimbati numele, cand mergeti sa depuneti actele o sa dati o declaratie pe propria raspundere ca locuiti acolo (Anexa 14) si se va face din nou o verificare de catre un politist de la ordine publica a faptului ca locuiti efectiv acolo - pentru dvs. nu va fi o problema. In plus fata de actele care se cer in mod obisnuit va trebui sa duceti si certificatele de deces ale parintilor, in original si copie.

Sotul nu este obligat sa isi schimbe cartea de identitate pentru ca v-ati casatorit, acum insa aveti un motiv in plus sa rezolvati problema succesiunii - pana nu veti avea acte care sa demonstreze ca sunteti mostenitoare dumnealui nu va putea avea domiciliul la adresa imobilului dvs.
Aici nu este vorba de deteriorare ci de faptul ca buletinul a fost perforat pe motiv de schimbarea statutului civil si a numelui in urma casatoriei. Aveti termen de 15 zile de la casatorie sa va schimbati buletinul, cel vechi fiind deja invalid. Dvs. puteti proceda la fel ca si acum 2 ani, in sensul ca la domiciliul dvs. va veni politistul, intrucat aveti acelasi domiciliu ca si cel din buletin. In schimb sotul dvs. nu are cum sa-si faca mutatie la adresa din buletinul dvs.pana cand nu veti dezbate succesiunea dupa parintii dvs., in schimb dansul poate opta sa fie luat in spatiu de parinti la care banuiesc ca a avut domiciliul pana la nunta, ori de alte persoane care sunt titulare de contract, in cazul in care are buletinul expirat.
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2012
Justitiarul711, utilizator

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui de familie mary_t13 mary_t13 As dori sa stiu care sunt pasii pt schimbarea numelui de familie...La casatorie (acum 6 ani) am luat numele de familie al sotului...dar cum locuim in ... (vezi toată discuția)
Succesiune - urgent! oanaelena88 oanaelena88 Ambii parinti au decedat, mama in 2005, respectiv tata in 2010. Suntem doi frati care am dori sa dezbatem succesiunea apartamentului care a apartinut ... (vezi toată discuția)
Cum sa recapat numele dupa fostul sot ? anonim anonim am divortat. sentinta de divort hotareste reluarea numelui meu de fata. nu am schimbat buletinul, deci inca am actul cu numele din casatorie. intre timp m-am ... (vezi toată discuția)