avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune - urgent!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune - urgent!

Ambii parinti au decedat, mama in 2005, respectiv tata in 2010. Suntem doi frati care am dori sa dezbatem succesiunea apartamentului care a apartinut parintilor. Doar ca am o mica problema...pe data de 18 august ma casatoresc si nu dispun de banutii necesari pentru dezbaterea mostenirii, de aceea as prefera sa o las dupa nunta. Pentru a-mi face noul buletin, cu noul nume de dupa casatorie am nevoie de un acte prin care sa dovedesc ca locuiesc acolo si eu momentan nu am...asta ar insemna sa-mi fac buletin provizoriu....e vreo problema daca dezbatem succesiune folosind vechiul buletin (cel cu numele de fata) ca apoi sa-mi schimb buletinul? Eventual dupa voi merge la notar din nou pentru a-mi actualiza numele nou de dupa casatorie pe certificatul de mostenitor.
Daca nu reusesc cu vechiul buletin, va trebuii sa-mi fac buletin provizoriu cu numele dupa casatorie si apoi sa-mi fac iar buletin dupa ce dezbatem succesiunea.
Cum ma sfatuiti sa fac? Va multumesc tare mult!
Cel mai recent răspuns: oanaelena88 , utilizator 10:39, 11 August 2012
Din cate stiu, unele primarii obisnuiesc sa marcheze distinct cartea de identita la casatorie, astfel incat persoana sa fie obligata sa schimbe acel buletin intr-un termen f scurt (15 zile).

Va trebui sa faceti o carte de identitate pe noul nume si astfel sa dezbateti succesiunea. Ulterior va veti putea schimba acest buletin la o alta adresa, cea a imobilului din succesiune daca doriti.

Nu veti fi obligata sa actualizati numele pe certificatul de mostenitor.

Exista si varianta sa va pastrati numele la casatorie si astfel nu mai schimbati actele de identitate.
Multumesc foarte mult pentru raspuns! Stiu de la alte persoane care s-au casatorit ca ofiterul de stare civila te intreaba inainte daca vrei sa perforeze buletinul sau nu. Daca nu ti-l perforeaza il poti folosi inca un timp...exact nu mai retin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin dupa casatorie alynalexandra alynalexandra Buna ziua, m-am casatorit de curand si acum trebuie sa ne schimbam buletinele, cum trebuie sa fac in conditiile in care locuim in apartamentul parintilor mei ... (vezi toată discuția)
Schimbarea buletinului dupa divort AnnaMaria28 AnnaMaria28 Buna ziua! Am si eu o intrebare. Maine trebuie sa primesc decizia de divort prin posta si vreau sa merg la politie sa imi perforeze buletinul. Daca eu vreau sa ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii dupa casatorie Mona121 Mona121 Intr-o saptamana uremaza sa ma casatoresc si imi voi schimba numele. La stare civila urmeaza sa imi perforeze buletinul(nu stiu in baza care-i legi) ca sa nu ... (vezi toată discuția)