avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire dupa Concediu crestere copil in REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire dupa Concediu crestere copil in REVISAL

Buna ziua.
Am nevoie de un raspuns urgent
O salariata are contractul de munca suspendat pentru CCC in intervalul 19 oct 2010- 26 aug 2012.
Salariata si-a manifestat intentia de a intra in somaj. Pana in prezent nu a depus nicio cerere de revenire din CCC.
In cat timp trebuia depusa aceasta cerere, de cand operez in REVISAL incetarea suspendarii si in cat timp trebuie transmis la ITM?
Daca nu depune cererea pana pe 26 august, eu pot opera in revisal incetarea suspendarii?
Dupa revenire trbuie preaviz de 20 zile?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:39, 24 August 2012
A doua zi, dupa ce copilul implineste varsta pt care a beneficiat salariata de CCC, salariata va prezenta o cerere de reluare a activitatii.
Chiar daca salariata si-a manifestat intentia de a beneficia de somaj, numai angajatorul poate dispune concedierea acesteia, si astfel poate dispune concedierea acesteia (cu atat mai mult intrucat a beneficiat de CCC in baza OUG 148/2005 nu aveti o anume restrictie la incetarea CIM, decat numai daca exista vreo prevedere expresa in CCM sau RI al unitatii).
Ii veti inceta suspendarea de CCC in revisal cu data reluarii activitatii, si apoi va beneficia de 20 de zile lucratoare minim de preaviz, iar dupa expirarea preavizului incetati CIM cf art. 65 din CM republicat.
Daca nu depune cerere pana la data la care trebuie sa reia activitatea, si nu va anunta ca se afla in concediu medical sau o alta situatie, puteti face incetarea suspendarii CIM in baza certificatului de nastere al minorului pt care a beneficiat de CCC.
Va multumesc pentru informatii.
As dori sa-mi spune-ti pana cand trebuie transmis REVISALUL la ITM.
Incetarea suspendarii CCC la data reluarii activitatii.
Incetarea CIM la data incetarii acestuia.
Adica 27 august 2012.
Va multumesc frumos.
27.08.2012 pentru incetarea suspendarii CIm pt CCC.
Data pt incetare CIM va fi cea dupa efectuarea preavizului.

Alte discuții în legătură

Revenire din cic resurseumane12 resurseumane12 data nastere copil 2.06.2010 sfarsit perioada suspendare 1.06.2010. cerere anjagat reluare activitate 4.06.2012 ce acte se intomesc si daca este corecta ... (vezi toată discuția)
Incetare cim dupa expirare concediu crestere copil atlassport atlassport In data 20.02.2013 a intrat o angajata in concediu de crestere copil pentru 2 ani.(CIM a fost suspendat) Acum vreau sa incetez CIM, nu se mai intoarce la ... (vezi toată discuția)
Termen inregistrare revisal - incetare suspendare cim/revenire ccc sorina_a_b sorina_a_b Buna ziua, As dori sa stiu care este termenul legal in care angajatorul poate inregistra in REVISAL actul de revenire din CIC al angajatei, respectiv ... (vezi toată discuția)