avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie demolare casa batraneasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie demolare casa batraneasca

Buna ziua,
am dori sa stim care sunt procedurile legale pentru obtinerea unei autorizatii de demolare pentru o casa veche, ramasa ca mostenire.
Mentionez ca starea casei impune demolarea - are deja un tavan interior cazut. Deasemeni precizez ca terenul aferent casei+curte sunt deja puse in vanzare.
Multumesc anticipat celor care vor raspunde.
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 21:33, 25 August 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veți avea nevoie de o Autorizatie pentru demolare, pt. care va trebui să depuneți o Cerere în care veți arăta starea casei și niște fotografii cu aspectul general din față și lateral-interiorul (folosiți părțile cele mai degradate ale casei, ex. tavan căzut etc).Actul se emite in aceleasi conditii ca cea de construire, de catre autoritatile administratiei locale.

La art. 8 alin. 2 din Legea 50/1991,se precizează că : desfiintarea, demolarea, dezafectarea ori dezmembrarea partiala sau totala a constructiilor si instalatiilor aferente constructiilor, precum si a oricaror amenajari se poate face numai pe baza unei autorizatii.Veți achita o taxă la Administrația Financiară Locală.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cererea pentru emiterea autorizatiei de demolare o adresati serviciului urbanism din cadrul primariei
Este obligatoriu sa-ti motivezi si sa aduci si probe pentru demolare?
depinde de formularul Cererii de demolare aflat în folosința Serviciului Urbanism din cadrul respectivei primării.Oricum ar fi, aveți motive întemeiate și dacă casa nu este cumva sub inventarul patrimoniului statului ca fiind protejată-monument arhitectonic ori de muzeu etc, puteți invoca diferite motive, precum : vechimea și starea de nesiguranță ca drept locuință, că este costisitoare și nerentabilă privind reparațiile și întreținerea, că nici măcar societatea de asigurare nu se încumetă s-o asigure, că este neîncăpătoare cerinței numărului membrilor familiei, că aveți în vedere opțiunea unei noi construcții moderne, utile și potrivit noilor cerințe arhitectonice ale localității etc etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recondiționare casa veche Chapy Chapy Am o casa din cărămidă și am dat tot acoperișul jos, inclusiv tavanele, deoarece erau într-o stare deplorabila și periculoasa. Au rămas doar zidurile ... (vezi toată discuția)
Impozite locale pentru o cladire darapanata risteafl risteafl Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti daca se plateste impozit la primarie pentru o cladire , care s-a daramat in timp ca urmare a intemperiilor .Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Constructie fara acordul meu Alinn2012 Alinn2012 vecinii proaspat mutati au efectuat niste lucrari de modernizare a casei. stau la etajul 1 la casa, iar sub mine stau noii vecini. in trecut s-a mai facut o ... (vezi toată discuția)