avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Regimul matrimonial si mentiunile pe actul de stare ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Regimul matrimonial si mentiunile pe actul de stare civila

Pe marginea actului de casatorie se inscrie mentiunea regimului matrimonial ales cu ocazia incheierii casatoriei. Poate fi acesta inscris in certificatul de casatorie, eliberat cu ocazia celebrarii casatoriei, la rubrica mentiuni, daca unul dintre soti solicita aceasta?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 12:03, 26 August 2012
Manu, notarul asta face: acte autentice. Din lege reiese ca publicitatea se face dupa incheierea casatoriei, conventia este autentica tocmai prin incheierea ei in conditiile si cu formalitatile prevazute de lege.
:coffee:
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 August 2012
elena138, utilizator
Am baut la cafea in topicul asta... mie mi-a prins bine :) Ar fi bine daca ar bea si sefii functionarilor care isi bat capul atat sa ajute oamenii cat si sa-si simplifice munca.
Hai ca am mai facut una :coffee:
e buna cafeluta, pe canicula nu se poate dormi, asa ca tacanim la taste...:)
Ares_3 a scris:

Ma mir ca vin autentificate, inseamna ca nu inteleg eu sensul alin. 2 din art. 334:
Dupaƒ autentificarea conventiei matrimoniale [...] dupaƒ primirea copiei de pe actul caƒsaƒtoriei etc.
Acum intreb si eu, pentru ca nu stiu: cum poate fi autentificata acea conventie daca un sot / sotii isi vor schimba numele dupa casatorie? Cu ce nume apar viitorii soti pe conventia cu care vin inainte de casatorie la Starea Civila?


art.334, alin 2 se refera la conventiile incheiate in timpul casatoriei. Adica, la casatorie cei 2 soti au declarat ca opteaza pentru regimul matrimonial al comunitatii legale, ulterior se razgandesc si incheie o conventie matrimoniala, la notar, optand pentru regimul separatiei de bunuri. Dar nu asta ma preocupa pe mine, ci, de ce aceasta mentiune pe care o operezi pe marginea actului nu este luata in considerare la fel ca si o mentiune de deces, ori divort, schimbare de nume, etc.:-/, mai ales ca ar veni in sprijinul cetatenilor care astfel nu ar mai trebui sa-si ia cu ei conventia matrimoniala incheiata la notar pentru a dovedi ca se supun regimului separatiei de bunuri, de exemplu. E la fel ca si cu livretul de familie, care nu foloseste la nimic,-fiind doar act obligatoriu la dosarul de alocatie - intrucat acesta nu are incluse in el toate datele de stare civila astfel incat sa nu mai fie nevoie sa te cari dupa tine cu toate certificatele de stare civila. Va multumesc mult fetelor:vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Separare de bunuri Daniel Stefan Daniel Stefan Buna ziua , suntem casatoriti di 2007 cu regimul bunurilor in comun din oficiu evident. Casatoria a avut loc in Romania ,amandoi suntem cetateni romani cu ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat casatorie emis in strainatate dina25 dina25 Buna ziua! In legatura cu transcrierea certificatului de casatorie strain in registrele romane, stiu in ceea ce consta procedura. Totusi, sunt primarii care ... (vezi toată discuția)
Contract inainte sau dupa casatorie LittleMary LittleMary Buna ziua, In curand urmeaza sa ma casatoresc. DIn pacate logodnicul meu are ceva probleme si anume: multe amenzi la primarie din cauza permisului auto, ... (vezi toată discuția)