Ares_3 a scris:
Ma mir ca vin autentificate, inseamna ca nu inteleg eu sensul alin. 2 din art. 334:
Dupaƒ autentificarea conventiei matrimoniale [...] dupaƒ primirea copiei de pe actul caƒsaƒtoriei etc.
Acum intreb si eu, pentru ca nu stiu: cum poate fi autentificata acea conventie daca un sot / sotii isi vor schimba numele dupa casatorie? Cu ce nume apar viitorii soti pe conventia cu care vin inainte de casatorie la Starea Civila?
art.334, alin 2 se refera la conventiile incheiate in timpul casatoriei. Adica, la casatorie cei 2 soti au declarat ca opteaza pentru regimul matrimonial al comunitatii legale, ulterior se razgandesc si incheie o conventie matrimoniala, la notar, optand pentru regimul separatiei de bunuri. Dar nu asta ma preocupa pe mine, ci, de ce aceasta mentiune pe care o operezi pe marginea actului nu este luata in considerare la fel ca si o mentiune de deces, ori divort, schimbare de nume, etc.:-/, mai ales ca ar veni in sprijinul cetatenilor care astfel nu ar mai trebui sa-si ia cu ei conventia matrimoniala incheiata la notar pentru a dovedi ca se supun regimului separatiei de bunuri, de exemplu. E la fel ca si cu livretul de familie, care nu foloseste la nimic,-fiind doar act obligatoriu la dosarul de alocatie - intrucat acesta nu are incluse in el toate datele de stare civila astfel incat sa nu mai fie nevoie sa te cari dupa tine cu toate certificatele de stare civila. Va multumesc mult fetelor:vishenka: