avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare medici de familie.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare medici de familie.

Sunt medic de familie si asi dori sa stiu , un medic specialist medicina de familie la ce virsta este obligat sa se pensioneze? Cine hotaraste luarea acestei decizii? Casa de asigurari de sanatate? Colegiul medicilor? Directia de sanatate publica? Pun aceste intrebari pentru ca exiista destui medici de familie trecuti de virsta pensionarii si nu se gindesc la aceasta. In aceste conditii tinerii absolventi ai facultatilor de medicina isi cauta de lucru in alte tari. CU RESPECT.
Legea aceasta din puncul meu de vedere nu este foarte clara, se mentioneaza ca dupa 65 de ani ai voie sa lucrezi in privat (cum este si cabinetul de medicina de familie) dar nu este foarte clar daca mai ai voie si dupa 70 de ani. Daca ati putea sa ma lamuriti as fi foarte recunoscatoare deoarece ma aflu in situatia in care eu ca medic de familie tanar nu pot profesa intr-o localitate deoarece acolo se afla o doamna dr. in varsta de 72 de ani.
intrebari:
1. - cabinetele medicale de medicina de familie sunt unitati sanitare publice?
2. - toti medicii de familie din mediul urban trebuie sa iasa la pensie la 65 ani?
ne raspunde cineva?
sau lansam intrebari in eter doar ca sa fie scrise!
conform
ARTICOLUL 2 din legea Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare :
"La cerere, cu aviz anual eliberat de Ministerul Sanatatii Publice si de Colegiul Medicilor din Romania, pe baza certificatului de sanatate, pot exercita profesia de medic pana la varsta de 70 de ani si medicii de familie care au domiciliul in mediul rural si care isi exercita profesia in localitatea de resedinta sau in localitati din mediul rural limitrofe."
de aici se intelege ca :
- medicii de familie din mediul urban se pensioneaza obligatoriu la varsta de 65 de ani daca nu indelinesc exceptiile de la art.1 aln 2?

Alte discuții în legătură

Autorizatie sanitara de functionare a cabinetelor medicale de intreprindere Sanas Sanas Cabinetul medical de intreprindere aflat in patrimoniul institutiei, care are obiect de activitate altul decat activitatea medicala, si cu medic de medicina ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene nerambursabile Eugenia1970 Eugenia1970 Buna ziua, as dori sa stiu daca un cabinet de stomatologie poate accesa fonduri europene nerambursabile necesare pt a trata persoane defavorizate ( copii din ... (vezi toată discuția)
Dosar medical vizat de medicina muncii ramo1305 ramo1305 Buna ziua! Ma intereseaza daca angajatii unei microintreprinderi trebuie sa aiba dosarul medical completat de acelasi medic din medicina muncii? Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)