avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare medici de familie.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare medici de familie.

Sunt medic de familie si asi dori sa stiu , un medic specialist medicina de familie la ce virsta este obligat sa se pensioneze? Cine hotaraste luarea acestei decizii? Casa de asigurari de sanatate? Colegiul medicilor? Directia de sanatate publica? Pun aceste intrebari pentru ca exiista destui medici de familie trecuti de virsta pensionarii si nu se gindesc la aceasta. In aceste conditii tinerii absolventi ai facultatilor de medicina isi cauta de lucru in alte tari. CU RESPECT.
Interventie moderator:
:rtfm:
celestin a scris:

ne raspunde cineva?
sau lansam intrebari in eter doar ca sa fie scrise!
...


1. Nu trebuie sa va suparati ca nu vi se raspunde, pot fi mai multe motive:
- este sfarsit de saptamana si, ca majoritatea oamenilor, consultantii si-au luat si ei liber;
- cei care sunt pe forum nu cunosc raspunsul la intrebarea dvs.;
- nimeni nu este obligat sa va raspunda, mai ales cand procedati asa cum ati scris mai sus (consultantii desfasoara munca voluntara si sunt primii care sunt suparati atunci cand nu va pot raspunde).

2. Cand cineva cunoaste raspunsul fiti sigur ca il veti primi.

3. Va recomand sa luati legatura, prin e-mail, si cu Ministerul Muncii sau cu Ministerul Sanatatii, institutii care va pot da cele mai competente raspunsuri.
1.nu ma supar, dar cand trce o perioada de timp, trebuie inteles omuţ, si nu era sfarsit de sapatamana.
2. nu cred ca este cineva obligat sa raspunda, dar menirea si obiectul de activitate al acestui site este de a raspunde pe anumite teme, celor care nu cunosc anumite "probleme" legale si "chichite" avocateşti, asa ca nu nu trebuie sa fiti ironic ...
3. recomandarea dumneavoastra privind legatura prin e-mail cu ministerul sanatatii si ministerul muncii, este bine benita , dar neadecvata, deoarece sfatul l-am cerut pe site de la cei care cunosc si pot sa dea un raspuns corect si legal la aceasta mica problema a mea , si poate a altor persoane interesate de acest subiect.
multumesc si astept in continuare raspunsuri
iuliasimona a scris:

Legea aceasta din puncul meu de vedere nu este foarte clara, se mentioneaza ca dupa 65 de ani ai voie sa lucrezi in privat (cum este si cabinetul de medicina de familie) dar nu este foarte clar daca mai ai voie si dupa 70 de ani. Daca ati putea sa ma lamuriti as fi foarte recunoscatoare deoarece ma aflu in situatia in care eu ca medic de familie tanar nu pot profesa intr-o localitate deoarece acolo se afla o doamna dr. in varsta de 72 de ani.


Cred ca ar trebui facuta o petitie catre Ministerul Sanatatii....aceeasi situatie exista si la mine in oras.Sunt destui medici de familie care au depasit cu mult varsta de pensionare, care nu au nici macar un medic angajat si care isi continua viata de medic in cabinete,iar noi tinerii ori plecam din tara, ori suntem someri.Ce e de facut? cum putem sa le punem un punct legal? Pentru ca aproape toti au spatele asigurat si din cauza asta au stat peste limita de varsta desi nu intruneau nici una din conditii ...
Pai nici nu este de mirare ca au pensii asa de mici având în vedere faptul ca saptamana de lucru la un medic care lucrează la stat/medic de familie nu depășește MAXIM ! 20 de ora pe săptămână. În spital, este adevărat ca se fac și gărzi, alea se plătesc separat...deci despre ce vorbim..ce volum de munca este acesta??sa fim în serioși. În vest volumul de munca este de 40 de ora pe săptămână plus gărzile!!!! Repet:ce pretenții sa aibă drăguții noștri de medici la un asenenea"volum"de munca. Eu zic ca este mult 2000 de lei pe luna pt serviciul prestat. Sper ca nu li se calculează 8 ore de munca pe zi totuși!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie sanitara de functionare a cabinetelor medicale de intreprindere Sanas Sanas Cabinetul medical de intreprindere aflat in patrimoniul institutiei, care are obiect de activitate altul decat activitatea medicala, si cu medic de medicina ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene nerambursabile Eugenia1970 Eugenia1970 Buna ziua, as dori sa stiu daca un cabinet de stomatologie poate accesa fonduri europene nerambursabile necesare pt a trata persoane defavorizate ( copii din ... (vezi toată discuția)
Dosar medical vizat de medicina muncii ramo1305 ramo1305 Buna ziua! Ma intereseaza daca angajatii unei microintreprinderi trebuie sa aiba dosarul medical completat de acelasi medic din medicina muncii? Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)