avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca disciplinar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca disciplinar

se poate desface contractul de munca disciplinar, cu respectarea pasilor-cercetare
disciplinara, unui angajat care a adus injurii altui coleg?
-in decizie la precizarea prevederilor din statutul de personal ,RI, CIM, care au fost incalcate de salariat ce se trece?(ajunge o decizie interna de pastrare a unui climat
placut...)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:19, 27 August 2012
Chiar daca dispozitiile art. 247 din Codul muncii nu fac referire la normele de comportament atunci cand definesc abaterea disciplinara, nimic nu se opune ca prin regulamentul intern sa se reglementeze obligatia de a se respecta normele de comportament în unitate. Obligatia de respectare a normelor de comportament în unitate se refera la comportamentul salariatului în toate structurile unitatii.

Obligatia de a respecta normele de comportare se deduce, pe de o parte, din ansamblul dispozitiilor legale, iar pe de alta parte din prevederile art. 5 din Codul muncii, care consacra principiul egalitatii de tratament, precum şi din dispozitiile art. 6 din acelaşi cod, relative la respectarea demnitatii şi conştiintei salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituie abatere disciplinară în sensul prevederilor art.247 ... eduardvl eduardvl Constituie abatere disciplinară în sensul prevederilor art.247 alin.2 din Codul muncii, comportamentul necorespunzator al salariatului? CURTEA DE APEL ... (vezi toată discuția)
Interzicere acces loc de munca bbt bbt Intre doua firme exista un contract prestari servicii. Firma A face servicii curatenie firmei B. Un angajat al firmei A, in timpul activitatii in sediu firmei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!!!! va supun atentiei urmatoarea speta: doi salariati ... Miha2018 Miha2018 Buna ziua!!!! Va supun atentiei urmatoarea speta: Doi salariati ai societatii noastre, in timpul programului de lucru se deplaseaza, in interes de serviciu, ... (vezi toată discuția)