avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum sa deschid spatiu comercial la parterul blocului
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum sa deschid spatiu comercial la parterul blocului

Ziua buna tuturor,

Cateva intrebari de la un proaspat disponibilizat, adica eu, legata de deschiderea unui spatiu comercial intr-o camera din ap in care locuiesc (la parter) iar balconul trebuie si el extins (vecini din stanga si dreapta deja au extins balcoanele). vreau sa deschid un magazin in care sa vand pantofi si sa fac intrare separata, o poteca, din strada prin gradina blocului. eu sunt deja PFA fiindca sunt si agent de asigurari. Acestea fiind spuse intrebari am multe asa ca o sa va adresez doar cateva, deci in ordinea numerelor de pe tricou:

1. ce autorizatii im trebuiesc primele, cele de extinderea balconului si poteca sau cele legate de activitatea ce o sa o desfasor si care sunt acestea;
2. am cautat in arhiva site-ului si am inteles ca ar fi mai bine, daca am sub 35 ani, sa deschid un SRL pt activitate, ce varianta imi recomandati;
3. ce probleme as mai putea intampina.

stiu ca sunt multe intrebari printre randuri si vreau sa va multumesc anticipat pt fiecare raspuns, deci va multumesc!!!

cu stima,
Cristian Radulescu
Ultima modificare: Luni, 27 August 2012
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 21:08, 26 August 2012
In primul rand sa va duceti la primaria de care apartineti si sa obtineti autorizatii pentru modificarile pe care doriti sa le aduceti imobilului. Si cum asta dureaza destul de mult, inclusiv constructia in sine, dupa ce treceti de acest pas care este un hop important, restul ce tine de registrul comertului este floare la ureche.
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
ContSters259670, utilizator
.... din cate am mai inteles de la "prieteni" as putea sa fac mai intai modificarea si sa astept amenda, chestia asta ma ajuta sau ma trage inapoi pe termen lung? exista firme sau cineva care se ocupa de aceste autorizatii?

multumesc pt timpul acordat
Da, exista si firme care se ocupa de astfel de autorizatii. Cel mai bine stie un arhitect sau un conductor arhitect, cel care va face proiectul necesar obtinerii autorizatiei. Si pentru ca schimbati destinatia apartamentului treuie sa aveti si acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor direct afectati, tot la Primarie...
Primul pas este acordul vecinilor pentru a putea transforma apartamentul in magazin.
Aici ati putea avea piedici serioase.(invidia, bat-o vina!!!)
Dar eu intreb: v-ati gandit bine sa vindeti pantofi intre blocuri, cu acces o poteca?
Nu de altceva, dar pentru a comercializa produse de imbracaminte-incaltaminte, trebuie sa fii in vad comercial astfel incat clientul sa se impiedice de tine, nu sa mearga pe poteci.
Sfatul meu este sa incercati initial cu un spatiu inchiriat amenajat, acum sunt multe si preturile se pot negocia puternic, intr-un loc unde vedeti ca alti comercianti prospera.


Vis a vis de sfatul prietenilor: aveti grija ca amenzile au crescut, nu-i convenabil sa platesti amenda mai mare decat toata lucrarea.
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
Martonze, utilizator
Nu va hazardati sa demarati cu stangul ,pentru ca in caz de implicare a autoritatilor,
acestea aplica sanctiuni pecuniare substantiale cu obligarea readucerii spatiului la aspectul anterior interventiei neautorizate
Constientizati ca spatiul se afla in imobil de locuit,unde exista"chibiti " si "gica contra"care in momentul cand vor constatata demarata executia de modificari la partea comuna de imobil,automat vor incepe discutii ,interpretari ,sesizari si reclamatii

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie locuinta in spatiu magazin si spalatorie Nick_1 Nick_1 Ma intereseaza ca un spatiu care in prezent este locuinta sa cer Primariei schimbarea destinatiei imobilului pentru a deschide o spalatorie auto cu ... (vezi toată discuția)
Intrebare geam uscatorie palier ferante ferante Buna ziua. Ma adresez pe acest forum in speranta ca voi afla raspunsul la o intrebare. Situatia este urmatoarea. Am achizitionat un apartament ce are ... (vezi toată discuția)
Constructorul, de la care am cumpărat apartamentul, a montat ... Ipatia Ipatia Constructorul, de la care am cumpărat apartamentul, a montat un bec reflector, pentru iluminarea spațiului exterior din spatele blocului, în dreptul ... (vezi toată discuția)