avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat-va rog, ajutati-ma!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat-va rog, ajutati-ma!

In a doua jumatate a anului 2008 am mers intr-un hipermarket impreuna cu 2 persoane. Urma sa facem unele cumparaturi. Am pus in cos cateva alimente. Dintr-o joaca stupida am introdus in gentile personale cateva produse in valoare totala de 250 lei. Agentii magazinului ne-au retinut. Am incercat sa indreptam fapta prin a plati pe loc produsele sustrase si prin a ne cere iertare. Nu au mai acceptat scuze datorita comportamentului ostil al celeilalte persoane implicate, si au chemat politia. Am mers la sectie si am primit acuzarea de furt calificat. Ne-au sunat abia dupa 4 luni sa ne spuna ca trebuie sa ne prezentam la sectie. Am mers in acea zi si am aflat ca am fost puse sub urmarire penala. Insa nu inteleg de ce nu a fost de fata si un procuror, asa cum ni s-a spus. Nu stiu ce se va intampla de acum inainte. De asemenea, s-a spus ca este posibil sa ni se intocmeasca dosar penal sau sa primim amenda administrativa. Hipermarketul nu se constituie parte civila intr-un eventual proces. Cat de grava este situatia? Sunt la prima abatere si regret nespus de mult fapta. Mi-am dat seama ca dintr-o prostie mi-am distrus viata. Ma puteti ajuta cu cateva sfaturi,va rog? As dori sa imi fac unele idei, cel putin... Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:17, 20 Ianuarie 2009
Va multumesc din suflet pentru incurajare... Intru in sesiune si simt ca cedez psihic. Nu ma pot concentra. Mai doream sa stiu un lucru: cumva amenda penala sau cea administrativa se pot inlocui cu munca in folosul comunitatii? Am auzit acest lucru de la persoane care cunosc astfel de cazuri.
In actualula legislatie,nu exista posibilitatea inlocuirii amenzii penale sau administrative cu munca in folosul comunitatii.Poate in viitoare legislatie...Dar,asa cum am aratat anterior,atat eu cat si colegii mei,este foarte posibil ca totul sa se termine prin amenda administrativa.Nu poate fi vorba de amenda penala,aceasta reprezentand pedeapsa minima in cazul anumitor infractiuni,fiind stabilita doar de instanta de judecata.
Deci faptul ca ne-au chemat doar organele de politie pentru a ne informa, si nu un procuror, nu are importanta? Este acelasi lucru deoarece procurorul nu a mai dorit sa discute cu noi? Am inteles- cel mai bine este sa merg la politie cand am timp liber pentru a ma interesa ce se mai intampla cu dosarul si, eventual, sa-mi iau un avocat...Dar aveti idee cum as putea lua legatura cu procurorul care se ocupa de caz?
Mergeti la parchet,si interesati-va.Urmarirea penala este propusa de organele de politie,dar dispusa de procuror.Procurorul va va chema doar in cazul in care urmarirea penala ia sfarsit,va pune la dispozitie dosarul,in cazul in care pune in miscare actiunea penala (va trimite in judecata).Deci ,mergeti la parchet si vedeti ce a dispus procurorul.
Pot merge direct la parchet? Nu mai trebuie sa iau legatura cu organele de politie? Mi s-a spus ca imi vor trimite la adresa la care locuiesc, in maxim 2 luni de zile, o instiintare: daca am primit amenda si valoarea acesteia, sau faptul ca mi s-a intocmit dosar penal. Amenda administrativa constituie antecedente penale? Apare in cazier?
Si inca ceva...domnii de la politie mi-au spus ca dumnealor vor propune scoaterea de sub urmarire penala, si ca sunt sanse in proportie de 99% sa se rezolve in acest mod.
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2009
andrei233, utilizator

Alte discuții în legătură

Furt din magazin ContSters168422 ContSters168422 Acum o saptamana am facut greseala vietii mele. Degeaba regret acum. E prea tarziu. M-am dus la supermarket, am facut cateva cumparaturi si fara sa gandesc ... (vezi toată discuția)
Furt hipermaket belle30 belle30 buna ziua...azi 13.04.2010 am fost prinsa cu poduse neachitate in valoare de 180 ron din hipermarketul cora.s-a chemat politia am mers la sectie unde am dat ... (vezi toată discuția)
Furt nelutza78 nelutza78 In urma cu mai bine de 6 luni am lucrat la o firma de recrutare personal pe un post de casiera.Dupa ce am avut o mica neintelegere cu niste bani am cazut de ... (vezi toată discuția)